2016-02-24 1597 瀏覽
新年後, 結婚的朋友約出黎食飯派利是, so sweet大家就約起佢公司就近的飯堂晚上八點都好多人等位, 勁揪拎左飛仔, 叔叔話大約20分鐘, 咁起附近行左一圈番黎都仲要等多4張等到8.40pm先入座搬左過黎地庳後都食過3-4次, 大排檔就緊係食下小炒啦先點左枝哈爾濱啤酒, 侍應遞上"飲勝"酒碗, 好似拍緊古裝戲啤酒係勁冰凍, good~3個女仔, 每人揀左一個餸, 一個要蠔餅, 我就點左個菜煲, 另一個就要黃金蝦球d餸等左一陣好快就到蠔餅, 勁少蠔仔, 又鬆散, 好似唔夠蛋液咁大家都好失望, 以前我食過時唔係咁樣我食左幾舊, 先食到1-2隻蠔仔咋, 陰功最後呢碟食淨1/3, 唔掂好彩其餘2個都ok黃金蝦球, 有另一個連埋蝦殼, 平少少,不過我地懶得碌殼大約有7-8粒, 都幾大隻, 面頭係炸粉, 唔會好厚身, 仲係脆既再用大量咸旦王炒至金黃色, 好正朋友仲叫左飯同粥一齊食南乳齋菜煲, 比想像中大好夠味道! 入面既菜都有好幾款, 加埋勁入味既粉絲3個女人都食到好飽話哂都係"室內大排檔", 係會坐得迫少少同膠椅會有點唔舒服, 所以大部份客係食完就走人
新年後, 結婚的朋友約出黎食飯派利是, so sweet
大家就約起佢公司就近的飯堂
晚上八點都好多人等位, 勁揪
等到8.40pm先入座
搬左過黎地庳後都食過3-4次, 大排檔就緊係食下小炒啦
啤酒係勁冰凍, good~
d餸等左一陣好快就到
蠔餅, 勁少蠔仔, 又鬆散, 好似唔夠蛋液咁
大家都好失望, 以前我食過時唔係咁樣
我食左幾舊, 先食到1-2隻蠔仔咋, 陰功
最後呢碟食淨1/3, 唔掂
好彩其餘2個都ok
黃金蝦球, 有另一個連埋蝦殼, 平少少,不過我地懶得碌殼
再用大量咸旦王炒至金黃色, 好正
朋友仲叫左飯同粥一齊食南乳齋菜煲, 比想像中大
好夠味道! 入面既菜都有好幾款, 加埋勁入味既粉絲
所以大部份客係食完就走人
題外話/補充資料: 早少少黎等位, 要人齊先入得座架!
2016-02-12