哈哈!我地倆個譚仔fans都係最like觀塘物華街逼住食^w^終於等到藍田譚仔分店開業喇^o^今日下午茶時間即刻同埋老友仔小k去試食先!估唔到第一日開業都幾多客!不過真係大間過物華街好多!應該同康寧道差唔多有成千呎!都算係幾大間^^我地就最like卡位梳化設計坐得好舒適!用長枱為主坐得鬆動D,唔使圓枱七八個人逼埋一齊!門口仲有埋斜位,應該BB車或輪椅既都方便D!冷氣都開得幾鬼勁!俾巴士冷氣更加凍!嗜辣之人今日先試一試大辣湯底喇!大辣腩肉墨丸米線大辣雞肉豬膶米線兩杯凍奶茶大辣個湯底真係橙紅色超香濃!麻味較重,辣得勁有層次!過癮!嗯…不是誇口…真係我食過咁多間辣湯之中最有齊色麻辣香濃好味既譚仔辣湯!腩肉唔太肥!墨丸都一樣係咁好味!雞肉超嫩滑!豬潤都一樣係咁爽脆!米線都一樣係咁滑!而且可能新店,分量都多D添!終於我地唔使每次都專登搭車去觀塘物華街逼住食喇^o^分店開越多,但能保持湯底水準質量的分店就唔係間間得!好似屯門新店就係出奇地差,淡到似辣粉撞水一樣,完全無咸味!最搞笑的助理店長,投訴無咸味,叫她俾鹽我,竟然同我講無味落豉油!我即問她食白粥落豉油會相同嗎?吹鬼漲!先肯俾鹽我,已經Blac
哈哈!我地倆個譚仔fans
都係最like觀塘物華街逼住食^w^

終於等到藍田譚仔分店開業喇^o^

今日下午茶時間即刻同埋老友仔小k去試食先!

估唔到第一日開業都幾多客!不過真係大間過物華街好多!

應該同康寧道差唔多有成千呎!都算係幾大間^^

我地就最like卡位梳化設計坐得好舒適!

用長枱為主坐得鬆動D,唔使圓枱七八個人逼埋一齊!

門口仲有埋斜位,應該BB車或輪椅既都方便D!
冷氣都開得幾鬼勁!俾巴士冷氣更加凍!

嗜辣之人今日先試一試大辣湯底喇!

大辣腩肉墨丸米線

大辣雞肉豬膶米線

兩杯凍奶茶

大辣個湯底真係橙紅色超香濃!麻味較重,辣得勁有層次!過癮!

米線都一樣係咁滑!而且可能新店,分量都多D添!

終於我地唔使每次都專登搭車去觀塘物華街逼住食喇^o^

分店開越多,但能保持湯底水準質量的分店就唔係間間得!

好似屯門新店就係出奇地差,淡到似辣粉撞水一樣,完全無咸味!

我即問她食白粥落豉油會相同嗎?
吹鬼漲!先肯俾鹽我,已經Black List屯門新店
2011-08-18
  • 大辣湯底