2010-05-26 20 瀏覽
八喜 喺食店位於藍田啟田商場內,為一般新派酒家格局 , 係美心集團開嘅新派台灣菜 ,但我覺得佢嘅格局同食物都應該係尖沙咀水準囉!卡位夠闊落、坐得又舒服來到台式酒家,我們當然想點些特色食品,所以最後我們決定散叫不同的小菜富貴粿煎麵睇吓個賣相幾靚,個名叫粿煎麵其實唔係麵,係用蛋皮、海苔同腸粉捲起而成,再伴以金華火腿、海蝦及蟹柳,上到抬已經好靚,侍應會喺你面前淋上滾熱上湯,然後先食架 !南北杏雪耳燉鵪鶉係侍應強烈推介嘅老火燉湯,呷一啖就知用料上乘 淆咗好耐,味 道清香鮮甜 ,隻鵪鶉腍到骨都可以食埋 串燒八里香以香料百里香醬搽喺雞柳上面 ,再加上青紅甜椒及馬蒂去烤 ,雞肉嫩 滑、超正 石窩胡椒蝦 一窩8隻蝦size超大,肉質夠鮮味兼帶一點白胡椒嘅辣香 . . . 仲係 好鬼香嗰隻,但食落去唔係咁辣咋!啱晒我呀! 因為用石窩,所以隔咗段時間都仍然熱辣辣 好立克沙冰比想像中好飲,唔會好似仙x林、仙x岩落鬼咁多冰去打,搞到淡晒味 芝麻豆腐花 - 豆花滑嘟嘟 ,芝麻糊杰撻撻,為豐富嘅晚飯 畫上完美嘅句號 啊 ! 1.睇相以為好貴 ,其

卡位夠闊落、坐得又舒服

1.睇相以為好貴 ,其實八喜嘅價錢好街坊價
2.落地大玻璃那邊的二人抬較細張,景觀亦只係馬路。 想坐卡位就記得登記時講明啦!

整體黎講食物都幾有水準ok! 遺憾服務差了D, 明顯坐唔滿都唔夠待應,個別待應像還沒睡醒,儀容也有待改善