2015-10-19 2769 瀏覽
如果係葵芳要食小菜,一定會去金潮,鑊氣夠,又多款,不過要早去攞位,如果係食飯時間先去攞位,一般要等差唔多一個鐘,要有耐性,先可以食佢。山楂拔絲咕嚕肉,咕嚕肉外皮好脆,入口啖啖肉,酸酸甜甜,好開胃。胡椒蜆湯,胡椒味好濃,好辣,蜆肉都好新鮮又無沙,不過唔知道個煲太大,定蜆真係太少,總覺得胡椒湯好多,蜆仔好少,但係個湯真係好好飲,不過講真叫依個餸,為咗個湯多過個蜆。欖菜肉鬆四季豆,食小菜一定叫,欖菜鹹鹹地,少少辣,配埋個肉碎同四季豆,係一個好惹味嘅小菜,好啱配白飯一齊食。青炒白菜,鑊氣夠,入口爽脆,清清地,雖然無乜特別,但又真係幾好味。金潮嘅小菜味道真係好好,雖然價錢有d貴,但係份量比足你,唔會細細碟,但要有心理準備服務真係麻麻地,同埋如果少人就有機會要搭檯,會好嘈同好迫,所以我平時都會避開食飯時間先去,唔會比人催你走。

2015-10-15