2016-08-14 4930 瀏覽
其實我已經嚟過 3 次了,都係食 semi-buffet (dinner),係咪食物質素真係咁吸引呢?又唔完全係嘅 首先,如果你鍾意西餐,個人又幾花心 (對食嘢) 呢度係唔錯嘅選擇!葵芳新都會廣場平時都已經好多人,Friday night 自然更甚!原本想帶我個 "保姆" 去試牧羊少年,但太多人,加上唔想坐室外,所以走返去商場再揀!突然醒起 Mr. Steak 個半自助晚餐,嗱嗱聲行去望下多唔多人…… 門口小妹話等4個號碼就有位,咁好啦,就揀佢!(竟然唔記得影低 menu) 推廣優惠 $69 有四隻生蠔,入口感覺好 creamy 但比較細隻,我覺得一般,下次唔會食。食完蠔就出去揀嘢食 南瓜湯味道幾好,螺絲粉沙律正 (其實我對螺絲粉無咩抵抗力),雜菇就比較凍,麻麻 螺嘅味道有點怪,個人比較喜歡翡翠螺!凍蝦就好好多喇主菜(1):五成熟燒汁西冷牛扒 ($228),侍應小妹好細心咁問要邊一款芥末:比較酸 or 比較辣 (當然揀比較辣) 牛扒都保持水準啦,唔會太差,份量亦都可以嘅 (保姆話)主菜(2):芝士焗龍蝦配意大利飯 ($188),半邊龍蝦再加一隻拑,味道還可以,意大利飯好普通,好 cre
首先,如果你鍾意西餐,個人又幾花心 (對食嘢)
呢度係唔錯嘅選擇!

(竟然唔記得影低 menu)

食完蠔就出去揀嘢食
南瓜湯味道幾好,螺絲粉沙律正
(其實我對螺絲粉無咩抵抗力),雜菇就比較凍,麻麻
螺嘅味道有點怪,個人比較喜歡翡翠螺!凍蝦就好好多喇
牛扒都保持水準啦,唔會太差,份量亦都可以嘅 (保姆話)
主菜(2):芝士焗龍蝦配意大利飯 ($188),半邊龍蝦再加一隻拑,味道還可以,意大利飯好普通,好 cream
整體嚟講其實唔錯,最平嘅 semi-buffet dinner set 好似係 $148,就可以任食沙律吧、麵包 (今次無食)、湯、前菜小食、飲品 (我整咗熱檸茶比自己但無影相),仲有甜品 (食咗個芒果布丁又唔記得影相)……
環境都可以啦,有室外室內,我地坐室內二人位,唔算太迫; 手袋可以放入一個布籃,再放個籃喺櫈底。
2016-08-12