2016-01-23 760 瀏覽
昨天和同事在葵芳收工, 行近地鐡站, 看到間餐廳 "夢工房西日料理", 門口放了好幾個廣告牌, 於7:00pm入座成人才$148 (西日式放題, 2小時任飲任食), 我2位同事馬上拉了我入去!看到地方清潔, 裝修尚可, 不過卡坐略為狹窄少少, 但我地3個大男人坐下後又算OK.事不宜遅, 立即找回剛才帶位的店長, 介紹一下餐廳優惠, 如在本月份生日出席的食客和朋友享可以8.8折優惠! 見佢咁低, 我們每人另加$78食埋 "雙并升級" (時令生蠔、長腳蟹) 任食.其實剛才都未睇清楚包什麼東東, 哈哈哈..! 見平就直沖入來, 原來各類飲品都係任飲 (青酒、紅酒、啤酒、汽水和熱飲都有)真係無得輸!先來各式各樣刺生, 三文魚肉質通透、吞拿魚也色調均勻, 兩者鮮味十足, 甜蚸清鮮甜美, 還有鮑魚片刺生味帶幽香, 口感滿足.., 不過點都要食些少壽司才算日式放題肥美生蠔又到了, 隻隻飽滿豐盈的生蠔加上了檸檬汁及茄汁調味, 特別帶出了生蠔獨有的鮮、香、滑. 再食埋這長腳蟹, 肉質香稔軟嫩, 同事們已經急急再次加單…吃過各式刺生、生蠔、長腳蟹, 又係時候吃熟食, 當然唔少得最愛的 (羊架 @味美又不油
事不宜遅, 立即找回剛才帶位的店長
, 介紹一下餐廳優惠, 如在本月份生日
吃過各式刺生、生蠔、長腳蟹, 又係時候吃熟食, 當然唔少得最愛的 (羊架 @味美又不油膩和不韌、紅酒燴牛舌 @稔香軟彈, 可以一試、清酒煮蜆 @酒香肉甜, 必吃), 還有送酒拍當 "串燒" 非常可口
羊架
美食當前, 同事門大吃大喝了好幾轉, 還要再來個Shabu Shabu, 豐富的火鍋菜料, 簡直係挑戰我們食量, 薄切肥牛、超滑雞件、餃子也是必食、各式集丸, 加上一些蔬菜已經好滿足!!
眼見旁邊食客拿回來些甜品, 再次刺激我的食欲, 原來食甜品真的有第二個胃
! 馬上又動手又動口, 芝士蛋糕, 蛋糕帶濃郁了芝士味, 餅底軟硬剛好; 係係係.. 要讚的是榴槤味雪條, 味濃又不太甜, 一食就食了2大支! 真的停不了口, 下次必定留肚再戰....
甜品
2016-01-19