補祝父親節,我女友愛食刺身,而我就愛打邊爐,上網搜尋,發現葵芳有間叫夢工房西日料理,有生又有熟,各有各食心頭好。7時到達無需等位。入到去,環境舒適,女友叫刺身生蠔,包括三文魚,帶子,甜蝦,墨魚等等,我就叫邊爐火鍋,湯底番茄配料肥牛、金菇、粟米、芝士腸,貢丸、墨魚丸和海蝦。海蝦鮮嫩甜美,配番茄湯底更顯鮮甜。熟 食叫了多款天婦羅,我只吃了炸蝦天婦羅,香口鮮嫩,口感一流。西冷牛扒新鮮鮮嫩,肉質鬆軟。炸魚柳香口脆嫩,肉質新鮮。羊扒我就唔好,不過睇賣相都知唔 錯,女友都讚肉質鮮嫩彈牙,香草入味。豬軟骨和雞肉串燒肉質鮮嫩兼入味,香脆可口,食多幾串都唔怕。炸生蠔鮮甜可口,外脆內嫩,怕吃生物者不可錯過,吃多 幾件都回本了。甜品選擇不算多,我只吃了朱古力和芝士蛋糕,水準一般,但蜜瓜奶凍和迷你泡芙就好有水準,不要錯過。還有迷你百福豆腐花和多款雪糕杯,都簡單但不錯的甜品。一次過可以滿足愛吃日式的女友,又可以滿足愛吃扒類和熟食的我,又可滿足愛打邊爐的双親,一舉三得,確是全家出外食飯的好去處。