2017-04-25 368 瀏覽
一連兩晚食自助餐,之前一晚食左一間好好味既酒店自助餐,禁不住用封筆已久既帳戶寫返食評,估唔到第二晚食既呢間位於工廈餐廳仲正。呢間野其實想試好耐了,近1-2年都見到有團購,食評又唔錯,今次終於忍唔住買左來試,呢個似係半自助餐,有8個餸陸續送上。自助區域方面,放係出面既熟食只有3-4款,仲有丸類,菜,烏冬等打邊爐配料放係度俾人放落粥底火鍋,仲有冷盤:凍蝦,青口,螺,對我來講都唔太啱食,反而吸引我就有羅宋湯(推介),有好濃郁既蕃茄味,令到平時唔太鍾意飲呢款湯既我都飲左兩碗,可惜果晚無我最鍾意既中湯,湯隔離就係魚生櫃,由於頭盤已經食左,所以都無乜留意,魚生櫃隔離就係我最鍾意既即開生蠔(推介),呢個都係食呢間既重點,當晚款式係法國生蠔,每次只可拎2隻,有海水味但味道唔算太重,唔使加檸檬或醬都夠晒味,而且大隻過出面以$10/隻做招萊的餐廳。開蠔隔離有幾個韓式爐係度燒雞串,虎蝦,扇貝,生蠔俾大家任攞,d海鮮都好新鮮,睇得出老闆既不計成本。連加一$350左右有8道高水準料理,魚生,燒佐肩牛片,即開生蠔,燒海鮮,豆腐花,雪糕,韓國汽水任飲,而且樣樣都做得好出色,真係唔讚唔得,絕對有下次!

意大利海鮮冰山
鐵板秘醬蝦碌