2016-07-10 4018 瀏覽
聽友人講,葵興工廠區有間半自助餐不錯。仲有蠔同飲品無限食同飲。所以決定同蠔怪朋友一起去吃過痛快😁我地選擇了$388嘅餐。內裏已包了很多不同嘅食物。仲要出面有即開生蠔,海鮮,熱食,甜品等等。真係可以食到你勁滿足😌清酒煮南非六頭鮑魚呢個係我地個餐嘅主角,因為真係好好味。起初仲會擔心會否好靭同無味。點知一食,發現好軟熟之餘,仲好有鮑魚味加鮮甜味😍確實不錯👍🏻芝士焗波士頓龍蝦呢個亦係餐內其中一道菜。龍蝦開邊後,再加芝士焗。雖然我鍾意食芝士,但感覺芝士多過頭,搶走了龍蝦嘅鮮甜味。反而龍蝦蚶嘅肉就好好食。因為無俾芝士嘅美道蓋過,可以食到鮮甜嘅美道。北海道洋蔥煎小牛排餐內的另一道菜就係呢個牛。呢個算係等二主角。自己一手一腳炒。佢有個汁會幫你林向d生牛肉度,然後你可以炒。不用擔心牛肉會燶底,因為牛肉底下係墊了很好洋蔥。呢道菜,我反而欣賞洋蔥。洋蔥索哂牛肉同燒汁嘅味,真係好正👍🏻😍北海道鮮奶蛋白燉燕窩超滑的😍☺️很香的奶味而且不會太甜。不過燕窩的分量不多,只係得少少點綴向面頭,。但對我來說燉鮮奶先係主角。炭燒三文魚鮨燒三文魚係我最愛。表面燒得好香好脆。肉就好嫩好滑👍🏻正車打芝士火腿焗包店員話趁熱食,d芝士
清酒煮南非六頭鮑魚

芝士焗波士頓龍蝦
北海道洋蔥煎小牛排

北海道鮮奶蛋白燉燕窩
炭燒三文魚鮨
燒三文魚係我最愛。表面燒得好香好脆。肉就好嫩好滑👍🏻正
車打芝士火腿焗包
店員話趁熱食,d芝士可以拉絲。但我地無即刻食,放左一會先食。所以凍左。但都無諗過仲咁好食。好香嘅牛油同芝士味。正👍🏻
仲有牛肉邊爐。唔知係咪因為用粥底打邊爐,所以d牛肉好滑好好味。牛肉食完可以再拎👍🏻
仲有出面任食嘅生蠔,熱食,甜品,飲品。包你食到要抱住個肚走。呢度嘅pancake整得好有心機。會吱個得意樣向pancake度。我仲食左兩種不同款式。一種係包雪糕,另一個係包雪糕糯米糍。我中意食雪糕糯米糍多d。因為佢增加了口感,煙煙靭靭的。好味👍🏻
2016-07-08