2016-04-03 609 瀏覽
有日係荔枝角做完野,走時已經天黑,就係附近食個獨自晚餐先番屋企。朝早行過嘅時候,記得地鐵附近有間食意粉pizza嘅,一於試一試啦。喂食仔一向就大食咖啦,仲要做完野好攰,唔理咁多食多啲喇今餐!睇完個餐牌,見到有二人set又有四人set,可惜無人陪我食,咁就散叫啦。要咗一個卡邦尼意粉加一個廚師精選沙律同一杯latte。先上嘅係廚師精選沙律沙律用上平嘅木盤盛住,沙律有蕃茄仔,沙律雜菜,沙樂美腸同芝士碎,配上黑醋。黑醋酸酸甜甜,同沙律菜好夾好開胃。蕃茄仔清甜,芝士同沙樂美腸增加咗沙律嘅層次同口感。分量都幾多,但都係菜,健康清新就唔怕啦!接落嚟就係卡邦尼意粉點餐時侍應有個貼心小提示,佢話因為佢地嘅意粉係正宗嘅意大利煮法,口感會偏硬,就建議煮淋啲,怕我會食唔慣。咁既然佢提議到,小妹就跟佢意見啦!上到枱一試,意粉真係比平時食開嘅偏硬小小,不過有小小咬口都幾特別。卡邦尼嘅汁好香,小妹中意落好多嘅芝士粉,提升意粉嘅香味。最後用一杯Latte做結尾Latte好香,奶味不太重,咖啡味偏濃。拉花很用心,而且質感幾滑。餐廳細細地,以白色作為主調,每一枱都點有蠟燭,環境幾有格調其實!

要咗一個卡邦尼意粉加一個廚師精選沙律同一杯latte。

先上嘅係廚師精選沙律
分量都幾多,但都係菜,健康清新就唔怕啦!

接落嚟就係卡邦尼意粉
咁既然佢提議到,小妹就跟佢意見啦!
卡邦尼嘅汁好香,小妹中意落好多嘅芝士粉,提升意粉嘅香味。

最後用一杯Latte做結尾
2016-03-29