2008-09-29 171 瀏覽
每日要在荔枝角搵位食lunch係一件好麻煩既事,搵到位咩但坐多陣又會有幾十對眼盯住你,仲有兩啖飯未扒就有服務員想收你d野,所以我喜歡外賣回公司吃喇~~平時見到佢出面既餐牌是日午餐要$38-$48,凍飲加$2;$50一個lunch都米話唔貴。再望真d,哦...外賣一律$32好似好抵咁,好我就試下買一個set 吃喇。我試既係 "文也豬扒拼蒲燒鰻魚配燒烤汁"再跟薯菜同羅宋湯我本身唔喜歡吃豬扒對佢無咩期望,哈點知一打開個盒豐富得佢呢薯菜係成個盒都滿既,有好多件薯角、紅蘿蔔、翠玉瓜,上面有一塊厚厚既鰻魚同兩塊豬扒,我就立即試下個豬扒先,哦...竟然係軟棉棉味道適中好容易咬好好味喎;再試下塊鰻魚先,有少少鯹同魚骨之外都唔錯喎;薯菜就又多又好新鮮唔係隔夜貨,再飲埋個羅宋湯(無特別),嘩...超飽呀~~平時在附近既平價茶餐廳食個lunch都要$30,仲要好難食,反而今次用$32就可以享用一餐勁豐富同滿足既午餐,物超所值囉~~仲有呀,佢地個是日午餐係每日唔同既,記得攞定外賣紙睇清楚。

我試既係 "文也豬扒拼蒲燒鰻魚配燒烤汁"再跟薯菜同羅宋湯
我本身唔喜歡吃豬扒對佢無咩期望,哈點知一打開個盒豐富得佢呢

仲有呀,佢地個是日午餐係每日唔同既,記得攞定外賣紙睇清楚。