2021-11-24 100 瀏覽
天氣凍凍地最好就係去打邊爐,今日喺荃灣見到一間就有雞煲食又可以打邊爐嘅舖頭,18樓雞煲火鍋專門店 而且仲係一個價錢任飲任食,一個人$200都唔使,我見佢有好多其他嘢食,所以就選擇左套餐 A 188元 。性價比好高 ,值得推介 首先係嚟咗個雞煲先,雞煲嚟到炒一陣,已經聞到好香嘅味道,見到雞件份量好多,而且仲係好鮮嫩,醬汁調校得啱啱好,唔會太鹹,非常之惹味,雞肉已經沾滿醬汁,香噴噴,入口肉質嫩滑,好香雞味。煮多一陣其他配料味出晒嚟,有芫荽,洋蔥,香料,煮耐少少味道更加突出 。個雞煲食到差唔多嘅時候,就可以出去攞湯打邊爐,而醬料方面可以出去自助區自己添加,另外飲品都係自助形式,大約有十幾種選擇。如果鍾意食菜嘅朋友,出面有個雪櫃有幾種菜係俾你任揀任食牛肉見到都好新鮮,而且脂肪比例都幾均勻,入口牛肉味好香,肉質好鮮嫩。海蝦,蝦都算大隻而且仲係好鮮甜,蝦肉又爽口又彈牙。好好味鯇魚片,鯇魚肉好結實,味道好鮮,而且仲係好爽口,一食就知道係好新鮮 肥鵝腸,呢個簡直係最愛,煮一陣就食得,好爽口,加上有少少脂肪,味道好正 鍾意食甜品嘅,出邊仲有個雪糕櫃,真係滿足晒所有要求 。其他食材都好新鮮,120分鐘任食

海蝦,蝦都算大隻而且仲係好鮮甜,蝦肉又爽口又彈牙。好好味

鍾意食甜品嘅,出邊仲有個雪糕櫃,真係滿足晒所有要求 。

其他食材都好新鮮,120分鐘任食,一定會再嚟幫襯,又經濟又好味