2015-10-19 465 瀏覽
今日係打完壁球都成10點吾知食咩好,當然去路德圍睇睇啦...最後選擇都係雲貴軒。因為我地鐘意既原因係坐得舒服之餘又有電視睇。飲品都有正常咖啡奶茶和新鮮果汁飲。最後都係叫左最愛吃的豬軟骨紅薯粉和朋友叫了餃子米線和一個小食。餃子米線:朋友說偏淡,辣度不夠,但米線 口感都不錯。餃子皮偏厚身,整體只覺一般普通。豬軟骨紅薯粉:食慣既我當然食返味野..中辣的豬軟骨整得夠淋身,味道剛剛好少少辣。紅薯粉口感夠彈口又入味,再有配菜花生炸菜好味道。酸辣鳳爪:夠凍夠酸好入味 。份量不叫很多。但反而下面的酸蘿蔔絲好味,因為吸晒酸辣汁。最後舒服地睇住電視傾計食野,每人結帳都係$50....所以係我既荃灣米線不二之選。
餃子米線
豬軟骨紅薯粉