2014-08-05 549 瀏覽
放工的時候,上堂之前,搵間坐低食野,食完野先再去上堂,行下行下,其實果度有好幾間都係食米線,但其中見到一間係特別多人的,於是抱住羊群心態去決定試呢間。餐單上面只係有米線、紅薯粉等等。睇左一陣,就揀左酸辣米線,加腩肉,少辣,因為仲係下午茶的時候,可以加多3蚊要杯豆漿。先試一試湯底,係好好飲,濃烈的湯底,將整個麵提高另一個昇華。除左腩肉之外,碗麵都有其他配料:炸菜、芽菜、腐竹、韭菜,豬肉碎......等等,口感不會單調。酸酸辣辣的味道,就是我最喜歡這種味道,而且配上湯的野味,成碗麵好夾,口感又好豐富,非常開胃去食碗麵。又夠大碗,好飽,湯都唔放過!只售三十蚊都唔洗,又化算又抵食!
2014-08-04