2015-11-03 3826 瀏覽
又黎到食大閘蟹既季節,我當然急不及待相約朋友大擦一餐!可惜喺大group chat 到,班男人扭扭擰擰,其中一個女仔fd終於頂唔順,喺girls gp到約,仲即日已經confirm到日子!由於大家日頭都要返工,好難自煮,咁啱見到有陶源有團購,就決定一試。前菜係燒腩仔同素鵝。燒腩仔肥瘦適中,皮亦脆,nice! 素鵝外皮亦脆,但粉漿稍厚,亦比較油,仍都ok!之後係小米海參金湯,顏色吸引,但味道非常淡,要加很多胡椒粉才有小小味。鮑魚鵝掌,兩者都非常入味,鮑魚不"un",鵝掌非常䭃,正!主角大閘蟹終於上場!一人2隻,都係公,會等你食完一隻先再上另一隻,唔會凍曬。size比一般蟹餐(eg.東x ,x星...)大,蟹黃豐富(因為太忙於食蟹,所以無影),非常正!食蟹之後仲有野食,魚扒天使麵,其實不過不失,但好想有粟米汁配魚!均衡飲食係要食d菜既,上湯浸時蔬,味道正常。薑茶湯丸,敗筆!薑茶勁辣,湯丸太淋,失望!雖然甜品令人失望,但蟹水準高,今餐仍然令人滿足!
鮑魚鵝掌,兩者都非常入味,鮑魚不"un",鵝掌非常䭃,正!
均衡飲食係要食d菜既,上湯浸時蔬,味道正常。
薑茶湯丸,敗筆!薑茶勁辣,湯丸太淋,失望!

雖然甜品令人失望,但蟹水準高,今餐仍然令人滿足!
用餐優惠
團購