2016-04-09 633 瀏覽
今日同女朋友考完Dse 就想食個午餐啦 因為網上流傳呢間野又平又大又抵食 就同女朋友去左試一試 上網嗰度寫住 午市雜扒 58$ 好似好抵食啦 點知我同女朋友一入到去 其實個環境格局都唔差嘅有啲似舊式嘅店舖 我同我女朋友都因為網上流傳於是選擇咗雜扒 點知佢寫餐居然冇問我地幾多成熟 然後就快快手落左單 好我哋都算啦 我哋兩人都叫咗白湯 一黎到個白湯係好好味嘅 但係飲飲下 發現中間居然有一塊餅乾 講真我真係唔知係邊度流傳返嚟白湯中間要加塊餅乾 好啦當我孤陋寡聞 但係 個侍應過咗一陣之後收咗我哋飲完白湯嘅碗然後就放咗啲肉汁攞我哋張枱度 下乜唔係應該要上菜先至會上汁家咩? 好我哋都算 然後主菜嚟到 正常應該係要攞塊毛巾遮住啦 點知個侍應態度激差 就咁叫我地拎起遮住 我哋都未拎起 就淋左上黎 哇 好彩主菜塊鐵板唔夠熱姐 如果唔係咪俾啲蒸氣整爆對眼? 好重點黎啦 其實一睇落去個賣相都唔差嘅 一開頭就食咗塊雞扒 今本就係BBQ嗰啲料 然後就食塊豬扒啦 嘩 鞋到根本就呑唔到 咬咗兩啖已經放棄 咦? 然後我心諗塊牛扒呢? 講真我真係第一次食雜扒冇牛扒 然後就拎咗隻蝦來代替 hi算啦我已經冇晒希望 諗住食

然後就放咗啲肉汁攞我哋張枱度 下乜唔係應該要上菜先至會上汁家咩? 好我哋都算 然後主菜嚟到 正常應該係要攞塊毛巾遮住啦 點知個侍應態度激差 就咁叫我地拎起遮住 我哋都未拎起 就淋左上黎 哇 好彩主菜塊鐵板唔夠熱姐 如果唔係咪俾啲蒸氣整爆對眼? 好重點黎啦 其實一睇落去個賣相都唔差嘅 一開頭就食咗塊雞扒 今本就係BBQ嗰啲料 然後就食塊豬扒啦 嘩 鞋到根本就呑唔到 咬咗兩啖已經放棄 咦? 然後我心諗塊牛扒呢? 講真我真係第一次食雜扒冇牛扒 然後就拎咗隻蝦來代替 hi算啦我已經冇晒希望 諗住食埋即走人 隻蝦睇落都唔差希望真係食落正正常常就ok 嘩。我hi左一聲 啲肉爛嘅 唔係下化 最後佢送左一舊就快溶嘅朱古力雪糕 好似好好咁 我以後都唔會再食。仲會叫埋我啲子子孫孫 老豆老母。姨媽姑姐 食餐大快樂都唔那食佢
午市雜扒
  • 食大x樂仲好