2011-09-09 72 瀏覽
雖然係Openrice見到e間"自家烏冬"既分店既食評比較差,但係我都好奈冇食過啦,好想試下....而且e間分店同我屋企比較近,而且車費都便宜dLet go !!!!!一見到門面,我見到間鋪頭寫住 "板長壽司" & "自家烏冬" ,仲以為自己揾錯地方,就問下d員工,佢地就話,岩架啦,e到係食自家烏冬...原來e間鋪,可以食壽司,又可以食烏冬^^我地諗住order野,好正常就叫個waiter黎,但係我諗個waiter覺得好奇怪,我點知道??就係個waiter係另一張枱拎左張餐紙,mark低我地叫既野食,原來張枱旁邊有一堆紙,你想叫乜就寫咩....都唔錯喎,好彩,個waiter既服務都唔錯,冇話我地唔識野而且當我叫個釜揚烏冬,個waiter就提醒我,個烏冬既湯底係冇味既,只係用醬汁拌勻黎食,咁先可以食到D烏冬既滑度....好彩佢話比我知,如果唔係,我真係唔知咩叫釜揚烏冬呀,唔該晒!!!!!!!!!!!過左6分鐘....什錦天婦羅魚湯烏冬 - 天婦羅 有冬茹、番薯、南瓜、蝦x2 & 茄子 ,唔太油,放左一陣都咁脆身 湯烏冬,d烏冬不

Let go !!!!!
門面
餐枱
雪葩餐牌
落單紙
過左6分鐘....
什錦天婦羅魚湯烏冬 $48

湯烏冬,d烏冬不錯,海帶少許硬,白蘿蔔切得好薄,而且夠淋又有味^^,而且個魚湯底好清,直頭冇落
味精...飲晒成碗都得啦
炸蝦野菜餅釜揚烏冬 $38
炸蝦野菜餅 (放大版)
炸蝦野菜餅釜揚烏冬 (另有薑蓉,蔥花 & 醬汁 )
首先,
烏冬好長,唔易斷,但係將d烏冬同醬汁一齊食既話,唔錯,好match,但唔算特別滑

炸蝦野菜餅 - 個賣相好靚,好宏偉xd,炸得好金黃,裡面又好軟熟,野菜就有甘筍(好重甘筍味)、番薯(甜)、四季豆(爽)、南瓜(甜)....

最抵食呀!!!!!!!!!!!!!好夠飽!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
豬頸肉烏冬(鮮茄湯底) $38
豬頸肉烏冬(鮮茄湯底) - 湯底又係冇味精,我家姐就係飲晒成碗湯-口-,佢話好好味,d豬頸肉又好大塊,正呀,但係d烏冬既份量就少左d

我地食到差唔多就話比d waiter知,個雪葩可以上得啦
過左一陣,就黎啦
青蘋果雪葩 $22
青蘋果雪葩 - 份量算大,我地三人需要一段長時間先食完,個雪葩好香青蘋果味,唔易溶,裡面有大大小小既冰塊,食落口,要咬- -雪葩上面有d
醬汁(好味) & 少許七彩碎巧克力,但係總括黎講,好好味^^
2011-09-04
$49.1 (午餐)
青蘋果雪葩 $22
炸蝦野菜餅 (放大版)
炸蝦野菜餅釜揚烏冬 $38
落單紙
雪葩餐牌
餐枱
門面
  • 青蘋果雪葩,炸蝦野菜餅釜揚烏冬