2014-07-08 465 瀏覽
今天心情差到接近谷底, 完全沒有胃口,直至5點多才感覺肚餓要吃飯,行經KFC被佢地嘅炸雞味吸引左, 專家話一個人心情唔好嘅時候會特別想食多些肉類, 原來係真嘅, 因為我一向不是吃很多肉類.叫左兩件雞套餐,磨菇飯,熱朱古力職員一開始比左雞亦和雞腿各一,由於我想吃多些肉, 所以我退回雞亦, 要求職員換隻雞胸比我.其實我一向都唔食雞皮,因為好唔健康,不過其實KFC嘅雞皮係佢地嘅精髓,試問沒有香嘖嘖嘅炸雞味點會吸引到我光顧? 所以我一口氣食哂成隻雞連雞皮,雞皮好脆, 好香, 一口一口咁食真的很快樂, 感覺很滿足,之後食埋個磨菇飯,雖然磨菇飯比較淡味左少少,不過仍然感覺大滿足, 亦是我一整天感覺壓力終於得到釋放的時候.其實, 偶然食下熱氣食物去平衡一下緊張情緒都係唔錯嘅選擇,不過, 回到家後有點後悔, 因為吃下所有雞皮, 代價就係今個星期要跑番最少3公里.
叫左兩件雞套餐,磨菇飯,熱朱古力
兩件雞套餐連菇飯-37蚊

2014-05-08