2011-09-07 21 瀏覽
上星期位於火炭媽媽o既永久居所寄o左張通知咭o黎,叫我o地去攞月餅,爸爸就o係1-9-2011 (Thur)去攞,原來係攞美心o既月餅劵,佢o地畀爸爸揀要冰皮定傳統o既,爸爸揀o左傳統.好彩佢揀傳統,因為我公司都送一盒月餅畀我,又係美心o既,我揀o左冰皮七星伴月,只係未攞.而爸爸同日返到荃灣時即刻換埋,原來係雙黃蓮蓉月餅.我就o係3-9-2011(Sat)晚去男友屋企時,帶一個過去.o個晚男友食完飯,我就口痕話想食,咁男友切開o左,蛋黃唔算好油,係o岩o岩有一層油o係面,食lu.蓮蓉香滑,而蛋黃內裡原來係幾乾,不過都食到甘香味..我食o左兩件因怕膽固醇至停口.(相係爸爸o係屋企開o黎食影o既.)味道: 2.8分而公司有供應商送o左盒美心雙黃白蓮蓉月餅o黎,女同事MK o係尋日開o黎食,其實黑白蓮蓉有咩分別?咪一樣咁滑咁甜,但呢個蛋黃就有好多油,好勁,但似乎呢個蛋黃味道香啲.味道: 4分

而爸爸同日返到荃灣時即刻換埋,原來係雙黃蓮蓉月餅.
雙黃蓮蓉月餅
雙黃蓮蓉月餅

切開o左o既雙黃蓮蓉月餅1
切開o左o既雙黃蓮蓉月餅2
(相係爸爸o係屋企開o黎食影o既.)
味道: 2.8分

味道: 4分