今次已經是我第三次食炑八韓烤,上兩次食炑八對其印象相當不錯,見就到聖誕快到🎄 一於趁聖誕前食返餐好,當預祝亦順便慰勞自己,之前在荃灣食都會選擇千色分店,不過今次見到原來荃新天地二期有間分店,就同妹妹齊齊食韓燒🥓荃新天地分店舖面很大,新裝修所以好光鮮寬敞,門外除左有聖誕不少得聖誕裝飾外,仲有一幅很吸睛的裝飾3D佈景,超岩去打卡影鬼馬相📸 入面的間隔好闊落,我地兩個人比安排坐卡位,夠晒舒服💃🏻 餐廳除了安排手機膠套,小圍裙仲提供叉電插頭 🔌 方便哂成日無電既大頭蝦🙂 餐廳為打造聖誕冬日主題,掛了很多閃爍的白色雪花及聖誕擺設,員工亦帶上可愛的聖誕頭飾,餐廳內還播放著最新最潮的K-pop Music🎶 令客人用餐時更感受到這份「韓」意為配合濃厚氣氛的聖誕節,就挑選這個繽紛冬日派對套餐❄️ 內容相當豐富,同平日一樣有一系列既前菜:泡菜、芽菜、沙律🥗 識食一定是無限添加芝士粟米同爐邊蛋💁🏻‍♀️ 邪惡得很🧛🏻‍♂️飲品就簡左柚子檸檬梳打特飲,口感同味道好清新,入面仲包含了幾片檸檬同一堆柚子絲,真材實料的感覺,份量足夠一人飲三至四小杯🍹第一樣送上的是醬油蟹膏拌飯🦀 份量剛剛好,每人可以食到一小碗,這個飯作

第一樣送上的是醬油蟹膏拌飯🦀 份量剛剛好,每人可以食到一小碗,這個飯作為既打頭陣絕對是最適合不過的,而且蟹膏罐頭近期係韓國🇰🇷熱賣,雖然之前去韓國想買但完全被搶購一空,連蹤影都看不到,今次難得有得食真是驚喜🤩 醬油蟹膏蟹味濃郁,甘香鮮甜,軟軟的蟹膏同白飯撈埋一齊很好吃~~配合旁邊的芽菜,紅蘿蔔絲,青瓜絲,口感更豐富🙂

侍應介紹,原來盛載聖誕炸物拼盤既聖誕樹形小盤🎄是特別訂製,好有特色完全配合番哂聖誕氣氛👍🏻

炸物拼盤包含左不同款色的炸物,有炸帶子、韓式炸熱狗腸、雞翼、當然不少得烤雞等,很香口同夠哂熱辣辣😬 韓式炸熱狗腸是韓國傳統街頭小吃,平日在餐廳很少見,味道很像韓國明洞街頭風味,炸物蘸上餐廳提供的醬汁十分滋味😋

隨後送上燒肉海鮮架,分為上下兩層,上層有韓式牛肉的多個部位同大蝦 🍤最吸引我的是LA牛肋骨,由於醃得好入味,所以燒完後充分鎖住肉汁,牛肉入口嫩滑,鮮味多汁,食完超有滿足感🤗下層除左有護心肉、五花肉仲有超大隻既八爪魚🐙 基本上所有肉類已經十分入味不需要多點任何醬汁,反而更食到最原始的韓牛味道

大八爪魚由濟州直送,更是有質素保證,由於我們不太識燒大八爪魚的關係,侍應都好熱心幫我地燒同切
嘩 嘩 火候控制得好好♨️ ! 八爪魚很爽彈鮮味
烤熟後撒上點點的椒鹽味道很出色~~

無論幾凍幾飽食埋個甜品都是常識吧😂 有雪地蛋糕冰沬同朱古力蛋糕冰沫兩款選擇🍧我就簡左前者,賣相白雪雪好有聖誕雪地既感覺☃❄ 雪堆最上頭係士多啤梨,中間仲有士多啤梨醬,果肉同蛋糕,不太甜冰沫再綿化點就更完美🙆🏻‍♀️

最驚喜的是食完有聖誕限定禮物盒🎁 吾洗等到Boxing day提早有禮物收,勁開心🤩 禮物盒內有三款禮物,最大份的是韓國直送的KAKAO FRIENDS 吊飾波波,見到直頭心心眼😍 用黎裝飾聖誕樹一定可愛到暈!
除左吊飾外仲有聖誕眼鏡同炑八優惠劵,完全是驚喜包❤️ 非常豐富同貼心☺️

冬日派對套餐是期間限定,記住記住要預先訂座先有聖誕禮物盒**