2017-02-28 5738 瀏覽
因為要同老友慶祝生日,所以一早打黎BOOK位並且詢問清楚會有生日優惠,大家就約好放工一齊黎燒旺佢。平時大家都係約埋打邊爐多,但壽星主角話太單調了,想轉下口味所以揀食呢間。本身約食1930,我地五人都準時到齊但都要等多半個鐘。上到去發現都有好多大枱啊?!入座安排是否有點兒哪個呢?坐低無耐,侍應馬上開爐,送上韓式伴菜包括有泡菜,腌蘿白,芽菜同埋大量生菜。其中以泡菜最好食,偏甜酸的同烤肉最夾味。因為對點菜無咩頭緒,所以就揀左個韓牛套餐。豬肉牛肉海鮮咩都有,仲有個海鮮煎餅,大家都唔使煩。肉類黎講係唔錯的,牛肉比平時食開嘅較重牛味,燒耐左都唔韌。豬肉連皮燒除左鎖住油脂之外仲帶出肉嘅甘甜。另外爐邊蛋走泡菜會好食好多。其中以呢兩塊牛肋條大家搶得最多,軟腍得黎有咬勁,肉汁最豐富。可惜係隻章魚,個醬太唔入味了,一路燒啲醬一路流失。最後只剩低海水嘅咸味。而呢兩個係生日優惠送的牛肉海帶湯同腌章魚腳,不過不失咁啦。味道唔是重點因爲係送嘅。仲有個玉桂煎餅都係送嘅,可惜搶唔切,食唔到。有餚點可以無酒?所以我地點左呢個啤酒塔暢飲一番。味道偏淡唔重苦味,係幾易入口嘅一款啤酒。五人分每人都有兩杯飲下嘅。最後再追加左兩盤
。仲有個玉桂煎餅都係送嘅,可惜搶唔切,食唔到。
最後再追加左兩盤牛肉黎配酒之餘,順便代替蛋糕黎孝敬我地嘅主角
。朋友如此,夫復何求?
生日