2016-02-01 1052 瀏覽
12月22日做冬, 正日揀左呢間酒樓食晚飯, 都好多人, 爆場呀. 我們叫左一個十二人的套餐, 有乳豬全體, 但隻豬好似俾人切開左兩半咁, 點解咁細同咁怪既, 味道係好味的, 夠香脆, 同埋唔會好肥的. 竹苼海皇燴生翅, 賣相都幾吸引的, 好多竹苼呀, 味道都好味, 唔會好咸呀, 都有一些海鮮, 有蝦的, 同埋有翅的. 足料呀.翡翠珊瑚炒花枝片, 好大碟呀, 好多花枝片及珊瑚蚌, 仲有紅椒, 黃椒, 西蘭花, 花枝好爽, 珊瑚蚌都係, 西蘭花好味, 夠清綠及爽甜的.上湯焗波士頓龍蝦, 這個份量唔少, 有三斤的, 賣相都好吸引, 味道都好好味, 好爽口, 又甜呀, 伊麵好味, 吸晒D汁, 好正, 龍蝦啖啖肉呀.脆皮醬燒雞, 雞都好香脆, 惹味, 好味, 又唔肥, 啖啖肉呀, 個皮燒到好金黃色的.蠔皇金錢扣鵝掌, 鮑魚及鵝掌, 好豐富呀, 鮑魚唔係好大隻, 都好淋身入味, 鵝掌好大隻又入味, 好味道.金菇瑤柱扒雙疏, 豆苗好味, 好多瑤柱呀, 好好味. 清蒸沙巴龍躉, 一條的, 魚肉夠晒滑身, 好味, 個汁有些辣椒, 夠惹味呀.紅棗糕及柑, 紅棗糕都OK, 熱辣辣的, 因為出菜的次序不是順
金菇瑤柱扒雙疏, 豆苗好味, 好多瑤柱呀, 好好味.
紅棗糕及柑, 紅棗糕都OK, 熱辣辣的, 因為出菜的次序不是順序的, 我們末食魚, 但紅棗糕就出嚟, 之後叫佢地後尾先上, 個仕應出左幾次, 後尾再上的時候都有再蒸熱俾我們, 我唔鍾意食紅棗的, 但呢個都OK, 唔會好甜及好勁紅棗味道, 都好軟身呀.
柑都好甜呀.
正日來說服務係好好, 同埋冇混亂情況發生, 部長都跟得好足的.
2015-12-22