2015-06-02 2340 瀏覽
今日同朋友一6人行完街就當然係要醫個肚啦,未黎過荃灣食放題,當然就係上openrice睇下邊樹有好嘢啦!荃灣放題最出名就係瀛喜同浦和,心唸邊間好呢,就睇倒浦和不限時好吸引,又有啤酒清酒梅酒任飲,啱哂我地成班酒鬼,但就睇倒浦和啱啱有篇劣評,所以就再睇瀛喜,雖然都係啤酒任飲但就要限兩小時,所以相對黎講當然不限時吸引,我地都係唸住試一試,冇話特高期望,因為見到篇劣評好似好唔掂,但不限時好吸引所以就試下啦!可能係閒日,所以一去到就有位,我地一坐低就已經叫左一打啤酒飲住先,隨後就叫嘢食,叫左刺身,壽司,燒物吖之類!哩個時候我地單都未送就有一盤火炙壽司落枱,隨即送餐員就同我地講,哩份係火炙(三文魚壽司及鰻魚壽司),係第一round送比我地,如果覺得好食想再點就同我地同事加單!我心唸,食評又話冇火炙壽司嘅😥😥我地未叫單就已經上比我地,覺得奇怪!之後其他嘢都跟住都到!火炙壽司好正,唔同出面放題凍嘅,而係熱辣辣仲見到火炙壽司熔緊,我地叫左3round,好正!之後就係就係刺身頭盤,刺身擺得好吸引,好靚,仲有棵車里茄樹,好似去左個森林咁,裝飾其次,刺身款式講真唔多,就真係好新鮮,其中三文魚,白肉豚就最令我深

,但不限時好吸引所以就試下啦!
可能係閒日,所以一去到就有位,我地一坐低就已經叫左一打啤酒飲住先,隨後就叫嘢食,叫左刺身壽司,燒物吖之類!哩個時候我地單都未送就有一盤火炙壽司落枱,隨即送餐員就同我地講,哩份係火炙(三文魚壽司及鰻魚壽司),係第一round送比我地,如果覺得好食想再點就同我地同事加單!我心唸,食評又話冇火炙壽司嘅😥😥我地未叫單就已經上比我地,覺得奇怪!之後其他嘢都跟住都到!

之後就係就係刺身頭盤,刺身擺得好吸引,好靚,仲有棵車里茄樹,好似去左個森林咁,裝飾其次,刺身款式講真唔多,就真係好新鮮,其中三文魚,白肉豚就最令我深刻!三文魚厚薄切得適中,唔會太厚,好新鮮!而白肉豚唔係間間放題有,味道好得意,有少少酸酸的,但又食倒個種鮮味,好難形容,但係ok嘅!之後我見到有位侍應經過就問佢,:我想問有冇三文魚腩??之後個侍應答我唔好意思,我地要散叫先有做,心情即刻sad左!
接住侍應補一句:我幫你睇睇師傅個邊今日多唔多,如果有嘅我睇吋送翻一round比你!一聽倒覺得好驚訝
,又好開心,就算冇我都覺得哩個侍應值得一讚!

轉個頭哩位侍應就攞住一碟三文魚腩送比我地,再講哩一round破例一次送比你地,覺得ok嘅再散叫,都唔想掃你興!哩一刻真係好開心
,聽落真係好舒服!
間中都有漏單,
主要係啲燒魚吖,同埋冷盤,但一個侍應講都即刻跟足,仲會間唔仲主動幫我地收垃圾,加檸茶!真係唔似劣評中講到咁差!最可惜就係得一款口味,雲哩哪雪糕,不過都ok,多幾種口味就好啦!
食過之後覺得係值得再翻黎,因為講真我覺得哩度做嘅services 其他放題真係做唔倒!

野食喺哩個價錢係絕對接受,芝士焗濠,三文魚,白肉豚,值得一讚!仲有位啡金髮飛機頭嘅侍應要表楊,名唔開,佢真係好有善,用心對待我地,就係佢送三文魚腩比我地,其他侍應漏單都好好唔會應左我地就算,會即刻幫我地跟!下次絕對會再黎
2015-06-01
  • 芝士焗蠔