2016-08-08 1571 瀏覽
大約2年前第一次同同事到長沙灣食過大煲皇雞煲幾好味,不過因為唔太就腳關係,一路都無再去過,今次爸爸生日,話想食雞煲,見荃灣竟然開左大煲皇分店,即刻訂定位全家出動陪爸爸過生日荃灣分店地方頗大,店鋪有2層,冷氣十分充裕,還有電視提供,非常適合聚餐!店鋪現時做緊$248半自助餐,包雞煲或刺身,一碟手切肥牛,再加海鮮拼盤,再加任食火鍋配料,岩哂我地班大食鬼!深圳雞煲 - 選了小辣,店家放入了莞茜,紅蔥,花椒,雞脾菇等調味,令熱騰騰既雞煲登場時已經香氣噗鼻,雞肉辣味中帶點甜,味道香濃惹味,雞肉嫩滑,不太吃辣的人都岩食!手切肥牛 - 肥牛厚切,脂肪紋理分佈好靚,牛味重,大大件但食落非常嫩腍豬骨湯底 - 又係非常足料,放滿大大件既豬骨,粟米(甜過我地叫既竹庶水)等材料,味道清甜海鮮拼盤 - 6人份量既海鮮(有海蝦,聖子,生蠔,龍躉魚?,大花甲,魷魚等),全部都非常新鮮海蝦:勁鮮甜同彈牙,唔沾任何調味已好食聖子同大花甲:雖然鮮味十足,但有沙,加上我地拾太耐關係,比較韌生蠔: 生蠔大隻肥美,家人至愛!魚:好正,魚質非常滑,魚皮充滿骨膠原其餘火鍋配料有約30幾款選擇,脆肉鯇肉質爽口,夠大件魚皮餃皮夠煙韌,

店鋪現時做緊$248半自助餐,包雞煲刺身,一碟手切肥牛,再加海鮮拼盤,再加任食火鍋配料,岩哂我地班大食鬼!
海蝦:勁鮮甜同彈牙,唔沾任何調味已好食

生蠔: 生蠔大隻肥美,家人至愛!
魚:好正,魚質非常滑,魚皮充滿骨膠原
其餘火鍋配料有約30幾款選擇,脆肉鯇肉質爽口,夠大件
魚皮餃皮夠煙韌,豚肉片大大片唔會鞋口,整體食物質素不錯!
服務方面普通,雖然員工有禮貌,但感覺人手不太足夠,點了的飲品叫了3,4次才有
2016-08-07
  • 手切肥牛