2016-04-04 11041 瀏覽
星期六family day 決定去食自助餐,因為本人老喇唔太食倒夜晚自助餐,因為完全消化唔倒好阻住夜晚訓覺,所以食自助餐我一定揀中午,但通常中午自助餐都少嘢食啲同無生蠔,搵左陣就見倒都會海逸有,咁一定揀佢啦。由於一早訂左位,我哋獲安排坐於海景第二排,飽覽維港景色。由中午十二點食到兩點半,有coupon所以位位三百二,抵!因為佢質素真係好好。第一round我主攻海鮮,長腳蟹大大隻,我一次過食左五隻,有海水味,正。海蝦都好新鮮。生蠔大大隻,而且排隊排一陣就有,我排左兩round。刺身亦係好好味,三文魚肥瘦相宜,蟹棒更是任拎,正。甜品方面選擇亦好多,甜品有haagen dazs 雪糕任食,我拎左雲尼拿,朱古力同紅莓食,另外亦有各式蛋糕同凍餅,正。另外佢個粥都好正,可以揀三樣材料,我的有蟹皇,蟹肉同燕窩,另外有瑤柱同飽絲,好高級。因為有蟹皇,個粥係金黃色,蟹肉大大舊亦好有鮮味。尼個自助餐真係好好味,一定會推介同再食!

尼個自助餐真係好好味,一定會推介同再食!
2016-04-02
  • 長腳蟹