2014-06-22 3477 瀏覽
依到有唔少既韓國小食,所以今日特登黎左試一試, 今次黎左依到當然要叫一個辣炒年糕,佢依到係用幼身既年糕,個人覺得依種好食D,因為佢依隻質感比起長粗個隻有咬口,佢個辣醬做得好好,辣得黎中間會有種甜,好正宗既做法,唔似有D得個辣字,上面再有少少芝麻,估唔到既就係仲有泡菜,真係幾好食既,不過份量都算係非常之多下嫁,所以一個人食會有少少過份左,不過今次幾個人分就唔會話太多。第二樣就食左一個甜辣雞,依個仲有驚喜過炒年糕,佢個味道真係好好,因為佢唔會太辣,又會有d辣中帶甜,最鍾意就係依種味道,因為咁樣幾特別覺得幾好味,炸過既雞加埋佢依間特別既醬汁,最重要係有d炒香左花生係面,食落有兩種唔同既口感,食緊時候加埋d醬汁一齊食,真係完美。

2014-04-25