2014-04-16 1299 瀏覽
佢有兩種左邊擔擔麵的有改良左既擔擔麵姐係唔辣既,都係普通既擔擔麵姐係辣嫁喇,改良既就會貴過普通既小小,睇落份量有少少唔同,不過其實差唔多喇,一個辣一唔辣,當然唔能夠比喇較,改良左既就有多D既肉碎,不過原來個個就得少少炸菜同肉碎。果然擔擔麵係依到詠藜園既招牌菜式,兩個既麵都係十分之彈牙,加埋湯底好濃郁仲有好香既花生味,辣都算係適中,不過我可以食多少少,所以都幾值得推介嫁。之後叫左紅油抄手,咕嚕肉。咕嚕肉真係做得好好,十分之好味,酸甜汁正之外,仲做到外脆內軟既感覺,完全比到一個驚喜我地。紅油抄手就正正常常唔算太特別,之後再試埋小籠包,睇落都算大個,皮就有少少厚,個肉汁我自己非常鍾意,雖然有D油膩,不過真係好香嫁,如果個皮再做得好D,咁就正喇。