2016-01-28 819 瀏覽
豬手麵小碗($29)住上水嗰便一定會食過或者聽過群記嘅豬手每日11點開門但係12點已經會排晒長龍😱入到去就要自己搵位坐好彩嘅就有位就唔好彩嘅都要等十幾分鐘一坐低佢唔係比餐牌你而係你俾碟辣油你(連我唔係好食得辣嘅都俾佢嘅香味吸引住)😍😚等左五分鐘就有得食佢個豬手真係名不虛傳充滿着骨膠原(女人至愛👩🏻)豬手嘅肉又煮得啱啱好嘅淋度唯一麻煩嘅就係要係啲骨度挑肉食👅豬骨在點上辣椒油更加惹味同上癮其實辣油都不太辣佢嘅辣香味較重#必食food 絕對值得由香港搭一個鐘頭去粉嶺食✌🏼️係平靚正‼️未食過就正係走寶另一個招牌菜就係家鄉炸卷岀面包住嘅腐皮而入面係免治牛肉從來都冇食過咁嘅combination好特別將腐肉炸到好脆好似春卷皮咁脆而入面嘅肉雖然唔係好食得出係咩肉身有小小乾但味道非常惹味愈食愈好味😍😍但由於比較乾身所以淨身個卷會dry啲配埋個麵就啱啱好🍜要食到個炸卷就最好一點前到因為真係好快賣曬即使有貨都要等30分鐘(佢會講等一個鐘😂😅)
豬手麵小碗($29)

另一個招牌菜就係家鄉炸卷

岀面包住嘅腐皮而入面係免治牛肉