9月27日, 諗起雞蛋仔, 我地都會想起細細個在街上看見的炭爐車仔, 一底一底咁烘出熱辣辣嘅雞蛋仔, 有炭燒味又有豐富蛋味~ 但隨住呢D小食入咗舖, 水準就好似冇以前咁好. 但近年又掘起番雞蛋仔風, 唔單止傳統雞蛋仔味, 仲加入唔同其他味道, 甚至加埋雪糕變成中西式fusion甜品, 好唔好味就見仁見智. 我地都係鐘意傳統雞蛋仔多d, 今日經過筲箕灣, 知道呢頭有間好出名嘅雞蛋仔店, 我地就買咗一底食~:::  ::: $14叫咗雞蛋仔後都要等大概5分鐘先有, 熱辣辣不能即刻食~ 要說味道唔算太特別, 但係脆卜卜嘅口感, 加上雞蛋仔裡面都足料, 包住成粒都食到蛋, 唔會齋空氣~ 可以話粒粒都夠料唔留手, 應該係佢受大讚嘅原因~呢店嘅蛋仔都食得過, 之不過好似以前細個食嘅雞蛋仔滋味d~

:::  ::: $14
雞蛋仔
呢店嘅蛋仔都食得過, 之不過好似以前細個食嘅雞蛋仔滋味d~
2014-09-27
5 分鐘 (外賣自取)
雞蛋仔