2015-02-21 1050 瀏覽
咁尋日...咁岩打算入石澳沙灘,但係因為要等埋個frd,唯有去左行筲箕灣,睇下有咩好食下。醫下個肚仔之餘,順便等下朋友咁囉。行左去筲箕灣東大街個頭,遠距離眼見有一度,排哂隊咁。八卦既我,咪好自然咁行去睇下,點知原本係賣雞旦仔既。咁我都抱住試試下既心態,點知佢d雞旦仔幾好味,咁我都叫左一底雞旦仔同一底格仔餅,同我個frd開心share。先唔講雞旦仔,我個人比較鍾意格仔餅,佢個格仔餅做得唔錯,又香而且做到外脆內軟,同埋醬汁都岩岩好。另外佢可能因為太多人買既關係,佢係即叫即整,等大約10分鐘左右就食得,等無所謂,因為咁樣岩岩整,夠哂熱,好正 。事後問番朋友先知,原來呢間鋪頭都幾出名,同埋我都真係覺得幾唔錯。真係幾值得推介比大家。

10 分鐘 (外賣自取)