2017-01-16 921 瀏覽
今日經過筲箕灣樂融軒樓下見到新開左間日本餐廳, 經過時係俾它的外表所吸引住的, 外表很像間較為有日本風格的高級餐廳, 因為在筲箕灣其實較小這樣風格的餐廳 , 但心諗一定唔平啦 , 八卦之下走埋去睇睇先, 竟然又唔係喎, 午市定食套餐由五十五蚊至八十八蚊不等, 套餐均附送前菜,沙律及湯, 價錢尚算便宜, 好等我入去試下先, 提提大家它們是開中午十二點的,我去到時未夠十二點, 他們說set緊檯, 叫我在門口等一陣, 不過還差五分鐘, 他們都好好叫我入去坐住先外觀裝修全是木的設計, 有些小懷舊的感覺它的店名只得英文同日文門口有個易拉架 , 有五款午市定食套餐入到去侍應送來menu , 但細看之下原來同出面門口易拉架個menu有些唔同, 多左個"汁煮牛舌御善"它們是開放式廚房, 貼在上面的menu全是日文 , 我就唔識睇喇店內裝修也偏向日本風格這個是前菜 , 係撈左d青瓜的海蜇, 味道ok汁煮牛舌御善 $68--- 大約有4-5塊仔牛舌, 兩條秋葵 , 少許沙律菜 , 我覺得牛舌個汁較為濃左d, 所以有d鹹 , 牛舌肉質就ok, 同埋碗飯其實較為小 , 整個套餐對於女仔黎講還可以勉強飽 , 但
外觀裝修全是木的設計, 有些小懷舊的感覺

它的店名只得英文同日文
門口有個易拉架 , 有五款午市定食套餐
店內裝修也偏向日本風格
這個是前菜 , 係撈左d青瓜的海蜇, 味道ok
汁煮牛舌御善 $68--- 大約有4-5塊仔牛舌, 兩條秋葵 , 少許沙律菜 , 我覺得牛舌個汁較為濃左d, 所以有d鹹 , 牛舌肉質就ok, 同埋碗飯其實較為小 , 整個套餐對於女仔黎講還可以勉強飽 , 但男仔就......
雞肉露荀卷燒膳 $68 --- 有5塊雞肉露荀卷, 都係細細舊的 , 少許沙律菜 , 呢個味道都ok, 雞肉不鞋也不滑
 , 但都係果句啦份量大小
2017-01-11