2016-04-14 1591 瀏覽
今日外父外母嚟同我慶生好開心呀!我打電話Book咗品香樓大家Book嘅時侯記住要叫佢留埋手撕雞因為手撕雞係品香樓其中一味招牌菜我訂咗6:30枱,所以呢個時侯仲唔係太多人到咗7:00打後就開始陸續多人佢哋喺幾個舖位隔離仲有舖,所以坐滿咗都唔驚...大部份傳統菜式都係100蚊上下重點推介都係呢碟鹽焗手撕雞,係一個冷盤一定要喺訂枱時喺電話預訂埋(切記切記)如果現場嚟到先叫未必有(除非有人訂咗冇嚟)面上落了些黑芝麻,吊出雞嘅香味,雞肉好嫩好滑!之後呢碟蜜桃沙拉骨都好得!蜜桃並非罐頭,燒骨亦好林好香!呢個粉絲什菜煲,賽螃蟹同埋糖醋桂花魚都遜色咗少少始終上海舖正宗D好食D!什菜煲-徧鹹!賽螃蟹-蛋白炒到一舊舊太實!糖醋桂花魚-外唔夠香脆!呢碟京都骨好好味,酸酸甜甜恰到好處加埋伴碟的蜜桃真係好正西蘭花嚮螺片炒蝦球,正常!佢仲有一味係西蘭花魷片炒帶子如果你想調亂其中一樣好似西蘭花魷片炒「蝦球」就要加$10跟住一定要叫嘅呢杯凍朱古力少冰一定要嗌真係好飲過Starbuck!明知肥都要飲!聽講仲有味「南乳炸豬手」、「火焰牛枊」同埋「風沙雞」都好好食下次一定要叫呀!咩叫做風儉由人,就係呢度!平有平食貴有貴食!
今日外父外母嚟同我慶生好開心呀!

我打電話Book咗品香樓

大家Book嘅時侯記住要叫佢留埋手撕雞

因為手撕雞係品香樓其中一味招牌菜

我訂咗6:30枱,所以呢個時侯仲唔係太多人

到咗7:00打後就開始陸續多人

佢哋喺幾個舖位隔離仲有舖,所以坐滿咗都唔驚...
大部份傳統菜式都係100蚊上下

重點推介都係呢碟鹽焗手撕雞,係一個冷盤

一定要喺訂枱時喺電話預訂埋(切記切記)

如果現場嚟到先叫未必有(除非有人訂咗冇嚟)

面上落了些黑芝麻,吊出雞嘅香味,雞肉好嫩好滑!
之後呢碟蜜桃沙拉骨都好得!蜜桃並非罐頭,燒骨亦好林好香!
呢個粉絲什菜煲,賽螃蟹同埋糖醋桂花魚都遜色咗少少

始終上海舖正宗D好食D!

什菜煲-徧鹹!

賽螃蟹-蛋白炒到一舊舊太實!

糖醋桂花魚-外唔夠香脆!
呢碟京都骨好好味,酸酸甜甜恰到好處

加埋伴碟的蜜桃真係好正
西蘭花嚮螺片炒蝦球,正常!

佢仲有一味係西蘭花魷片炒帶子

如果你想調亂其中一樣好似西蘭花魷片炒「蝦球」就要加$10
跟住一定要叫嘅呢杯凍朱古力少冰一定要嗌

真係好飲過Starbuck!

明知肥都要飲!

下次一定要叫呀!

咩叫做風儉由人,就係呢度!平有平食貴有貴食!一定要叫呢度嘅手撕雞,不過一定要預訂,唔會做多唔會做小!仲有凍朱古力,真係估你唔到,仲好飲過Starbuck!

唯一缺點就係隔離枱嘅噪音嘈到你頭暈

2015-10-20