招聘中
今天
2天前
更多筍工 (5)
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2015-11-10 474 瀏覽
平凡嘅星期日,兩個人去食三哥做lunch始終係繁忙時間,少不免要等下嘅btw,一開果陣佢個門口係對街架,後尾夏天果陣就改左用商場果個出入口啦,唔使食廢氣又可以涼住冷氣等食開三哥嘅都知道,食米線係揀辣同料者我就食開炸醬,想食冇咁淡就要酸辣(第一次食就已經番唔到轉頭,又酸又辣嘅感覺仲正過麻辣)神奇地今次碗酸辣睇落清左啲,但係都聞到酸味嘅米線食入口,酸味會多過辣味,但係會感受到辣的力量,正正係呢種味道吸引我,明明係食辣但係唔係一味得辣至於炸醬係我叫開叫慣果味,開頭覺得炸醬可以幫手止辣(起碼感覺上冇咁辛苦)不過宜家都食慣酸辣,由一開始會流鼻水到宜家冇乜野,炸醬變左做賣飛佛啦呀媽就食三哥酸辣,其實佢就食開麻辣嘅(幾辣就唔講啦),不過三哥酸辣就大約係酸辣同麻辣嘅中間,個人之前食過覺得都唔差,只係食果個話冇下次(事實上比我都未必再食,不過我係因為酸辣太吸引)其實土匪雞翼都好食,不過今次唔想食太多所以冇叫小食加埋杯凍檸茶,就食左個飽肚嘅lunch啦(事實上米線真係性價比高)
平凡嘅星期日,兩個人去食三哥做lunch
始終係繁忙時間,少不免要等下嘅

食開三哥嘅都知道,食米線係揀辣同料者
神奇地今次碗酸辣睇落清左啲
,但係都聞到酸味嘅
炸醬
三哥酸辣米線
(事實上比我都未必再食,不過我係因為酸辣太吸引)
其實土匪雞翼都好食
,不過今次唔想食太多所以冇叫小食

2015-11-01
炸醬