2016-07-11 1328 瀏覽
今日帶公公婆婆一齊去出街食飯 佢哋一向都比較傳統 鍾意食煮家飯 所以我哋就揀咗呢一間黎食啦 因為有近我哋屋企 又容易揾 唔使老人架行嚟行去入面價錢一般 唔會話好貴 同普通茶餐廳差唔多 而我地一入到去服務態度好好 會主動同我地介紹食物 所以比我既印象都吾錯😆😆而且坐又坐得幾好 吾會話好逼👍👍先講食物1.爆牙肉餅配銀魚我哋叫咗一個好出名嘅肉餅 果然係名不虛傳 呢個肉餅非常彈牙 完全冇諗過會系甘 因為以前細個阿媽住得太難食就吾中意食 但係現在我重拾返信心對肉餅 而且銀魚喺上邊係一個非常好嘅配搭2.福建炒飯基於我地係福建人 所以我哋就叫左呢個炒飯呀 入面嘅味道同我哋鄉下食嘅一模一樣 而且啲汁又夠多撈埋一齊食就一流 啲蝦又夠大粒同夠多 份量足夠使我同公公婆婆食到飽3.粉葛煲唐排因為叫左呢個湯 所以我地冇叫其他野飲 我哋叫咗好健康嘅湯飲添 啱晒我哋呢啲年輕人成日返工、通宵 同埋老人家保身拉 入面好多料 唔係淨係得個「咸」字 亦都唔係味精湯 所以值得一試總括而言,所有嘅食物都啱晒我哋嘅口味若果普通想食家常便飯就啱晒你地拉!所以我有機會一定會再去呀!

先講食物

1.爆牙肉餅配銀魚