餐廳: 稻香訓練酒樓
資訊:

新晉食家
原以為火炭係工業區﹐對我呢D區外客黎講晚餐既選擇只有大牌檔食雞粥﹐原來呢間大集團既訓練酒樓都係一個唔錯既選擇揸車入工業區﹐右面有棟被植物包圍既﹐就係餐廳所在的大樓﹐餐廳設有停車位﹐而餐廳樓上就係稻鄉飲食文化博物館一間酒樓晚市得唔得﹐個湯真係好關鍵﹐白肺湯呢D咁難係屋企煲既湯﹐即刻加分由相中西蘭花及冬菰﹐就可以知道﹐呢碟餸可以命名為豪大大白花膠扒﹐做緊promo﹐抵可能我潛意識認為蟶子係應該係西貢﹑流浮山﹑三門仔等專食海鮮既店﹐而且越細越鮮﹐所以呢道菜我普普通通呢道菜令我稔起快餐店﹐亦都係普普通通順德魚腐亦係好考功夫既一道菜﹐正靚﹐味道上驚喜不大雖然我哋食完﹐其他檯都走晒﹐廚房都清潔完畢﹐但經理都唔急住收工﹐主動帶我哋遊覽稻鄉飲食文化博物館
稻鄉飲食文化博物館
白肺湯