2013-01-05 553 瀏覽
如果唔係因為有團購,都唔會有機會發現到lee間生蠔餐廳。Coupon HKD$348+10%服務費~每人十隻生蠔,包括法國、澳洲、蘇格蘭同埋一杯紅/白酒。我同HONEY幾日前BOOK左位, 係星期五晚上,餐廳都有八成滿。眼見多數人都係團購食家來的。坐低十分鐘,即開生蠔送到,其實都還可以, 我同HONEY都冇抱太大期望~不過O個6隻法國蠔都比較瘦削....味道就,唔...唔會同出面oyster bar 五六十蚊一隻o個d比lor...haha 食完每人十隻蠔,我同HONEY係度猶豫叫唔叫熟食好。最後,好, 比次機會佢! 決定叫左個香蒜蘑菇意粉 ($148)再加牛扒鵝肝($398)點知......Lee個係一個非常錯誤既決定!!!!! 個意粉份量少得可憐,味道仲,我夠膽講係我近幾年以黎最難食既意粉!!!點解一個甘簡單既意粉可以煮成甘~D蘑菇係生既~D蒜味淡到無倫~我覺得佢連HKD$48都唔值,係lee一刻令我超級掛住~快樂時刻pizza hut~t的蒜香意粉!!!跟住輪到個牛扒鵝肝~牛扒我地叫5成熟,點知出黎個件牛扒好似煲完湯既瘦肉甘,無論味道同質感都距離合格差好遠!鵝肝呢~食落好似肥豬肉
如果唔係因為有團購,都唔會有機會發現到lee間生蠔餐廳。

食完每人十隻蠔,我同HONEY係度猶豫叫唔叫熟食好。

點知......Lee個係一個非常錯誤既決定!!!!!

鵝肝呢~食落好似肥豬肉既質感~唔好話外脆內軟啦~直頭都分唔到個舊係肥豬肉定係鵝肝!

就係我硬著頭皮食左個意粉醫肚既時候~熱辣辣既麵包先送黎~

好在D麵包都幾好食~簡直係成餐晚飯既亮點!

在此總結~lee間餐廳環境okay~service還可以啦! 但係D食物就.......(唔知係唔係我唔好彩叫左全個menu最難食既野啦!)

我同Honey都一致裁定~~~~唔會再有下次la!

2013-01-04