2016-01-15 4581 瀏覽
好耐無黎啦, 今日同事突然間即興話黎. 所以十一點零打黎book 位. 印像中以前個電話好難打, 而且重人山人海. 有時即日係book 唔到. 但今次即日book不但好快有人聽. 而且lunch time都未滿人. 可能附近真係開左好多差不多價錢的餐廳, 大家選擇多左. 黎呢度最開心係除左主菜外, 重可以享用埋佢的自助沙律吧. 若果你唔叫餐. 只食呢個沙律吧都唔平, 所以叫set其實係抵. 沙律吧範圍唔大. 但以一個set包埋黎計. 款式算很不錯. 湯有白湯同紅湯. 沙律都有兩三款(包括生果, 薯仔或者羅絲粉). 什至有辣有唔辣. 然後還有蕃茄仔, 菜, 春卷, 茄子及蒜蓉包等等. 由於小女子不能食辣, 所以都係以沙律為主. 印像中佢的湯係主打, 以前會餐前飲一款, 餐後再飲一款. 不過今次黎. 無論係紅湯或者白湯, 大家都覺得淡味好多, 而且料都變小了. 好失望. 同事們share食的. 不過呢碟我興趣不大. 只係要左個蒜蓉包伴湯, 但有點硬. 浸下湯食會好d.大部份同事都選西冷牛扒. 一見到個size佢地都超興奮, 因為超大份. 就算無飯都一定飽. 而且唔un. 煮得剛剛好. 佢其

自助沙律bar食品
自助沙律bar食品
西冷牛扒
大部份同事都選西冷牛扒. 一見到個size佢地都超興奮, 因為超大份. 就算無飯都一定飽. 而且唔un. 煮得剛剛好. 佢其實會問你要幾成熟. 但若果大家無所謂. 佢一般裡面大約五成熟, 外面七成熟. (同事提供)
龍脷柳意粉
而我今次食龍脷柳意粉. 睇落份量唔係好大, 但因為有個沙律吧. 所以咁的份量就剛剛好. 好多時龍脷柳一般都會整到好咸, 但佢唔會太咸算ok. 只係有少少乾.

餐飲以前凍飲好似唔駛錢, 但家下凍飲都要加兩蚊啦.
最後係用番佢比你張單, 可以係一個月內黎食有discount.
2016-01-11
西冷牛扒