2012-06-21 8 瀏覽
print 左 op 優惠劵 , book 左呢間樓上泰國餐廳食放題上到黎見到 , 原來無 coupon 都一樣係 $ 128 任飲任食 1.5 小時呢度唔算難搵 , 入到去個環境都 ok , 係冷清左 d 放題話明會送生蝦剌身同鹽燒烏頭魚或側魚生蝦都幾大隻幾新鮮 , 條魚似乎刻意唔去鱗 , d 肉都幾嫩滑 , 個酸辣汁幾好味 , 唔會太辣先黎飲左湯同食左沙律先 , 試下無妨丫 雜什冬蔭雞湯 ~ 頭幾啖幾好味 , 飲下飲下都幾辣 青木瓜絲沙律 ~ o係香港暫時食親都係個得咸字 @@"蟹籽蕃茄沙律 ~ 好大 pat 沙律醬 , 唔太討好 , 無食到小食以泰式炸物較為出色 , 炸蝦餅 , 庶蝦同蟹鉗網卷都唔錯魚餅無乜香料味 , 串燒試左豬同雞 , 唔係幾夠熱 , 味道 ok 香茅豬扒又乾又硬 , 馳名水咖喱海鮮 ..... 好失望 , 好似咖喱魚旦咁蔬菜類揀左兩樣比較特別o既 ,馬拉盞炒蓮藕 ~ 好爽好好味 , 略為油左少少炒香葉茄子豆腐 ~ 好香好惹味 , d 豆腐粒好得意豬肉生菜包 ~ d 肉碎無乜味 , 食左少少就無食了主菜係我地食到半飽o既時候落單o既 , wrong timing
呢度唔算難搵 , 入到去個環境都 ok , 係冷清左 d
放題話明會送生蝦剌身同鹽燒烏頭魚或側魚
生蝦都幾大隻幾新鮮 , 條魚似乎刻意唔去鱗 ,
d 肉都幾嫩滑 , 個酸辣汁幾好味 , 唔會太辣
先黎飲左湯同食左沙律先 , 試下無妨丫
雜什冬蔭雞湯 ~ 頭幾啖幾好味 , 飲下飲下都幾辣
青木瓜絲沙律 ~ o係香港暫時食親都係個得咸字 @@"
蔬菜類揀左兩樣比較特別o既 ,
馬拉盞炒蓮藕 ~ 好爽好好味 , 略為油左少少
炒香葉茄子豆腐 ~ 好香好惹味 , d 豆腐粒好得意
豬肉生菜包 ~ d 肉碎無乜味 , 食左少少就無食了
主菜係我地食到半飽o既時候落單o既 , wrong timing ...
碟碟份量都好大 , 上枱時我地都不禁呆住了 @@"
越式香辣炒檬 ~ 嚇親我 !!! 成大碟呀救命 !! 我好努力咁食左一半 xp
不過碟野係一d 味都無o家 , 我自己加左d 燒魚汁同生蝦汁落去食
薑蔥龍脷魚柳 ~ 呢個唔掂 , 好油淋淋 , d 魚好厚粉
紅咖喱炒肥牛 ~ 紅咖喱味道奇怪 , 又係好油 ....
台式三杯雞 ~ 味道唔錯 , 不過碎濕濕咁 , 又係大碟到無可能食得晒
幾飽都要試下 d 甜品 , 尚算不俗 , 但唔能夠再 encore 了 ><"
椰汁芒果黑糯米 ~ d 米仲係暖o既 , 不過略為硬左少少 , 椰汁唔夠
泰國椰青糕 ~ 呢個幾好味 , 清甜椰青味 , 質感似大菜糕
椰汁西米糕 ~ 西米部份好實淨 , 比較硬左少少 , 椰汁o個層好味
時令水果 ~ 就係幾片西瓜 , 都幾甜o家 ^^
食到尾兩罐汔水都已經就黎飲晒 , 於是叫左杯凍柑桔蜜諗住消下滯
呢杯野上枱唔夠 20 秒 d 冰就溶晒 ,完全唔凍兼稀到一 d 味都無 ...
## 以百幾零o係灣仔區黎講 , 呢間野都算 ok ,
建議份量改細少少 , 由其是肉類 -.-"
仲有 ... 個蒜蓉包 , 實在太硬了 ....

2012-06-21