2018-01-21 139 瀏覽
之後食過尖沙咀既The Captain's House覺得唔錯,今次同朋友黎左灣仔新開既Mr.Crab by The Captain's House!餐廳裝修到了似一隻船咁,門口位置有了多生解既蟹xd 我地點左生蠔,墨西哥粟米片,dirty rice同呢度最出名既海鮮籃!試左3款生蠔,全部都了新鮮鮮甜,最中意都係法國Gillardeau, 淡淡海水味好正!之後既墨西哥粟米片好大盆,有牛油果醬,sourcream同蕃茄沙沙,係唔錯既餐前小食。之後呢款dirty rice辣辣地,入面有腸仔同肉粒,味道ok但無咩特別。重點海鮮籃黎啦!用一個大膠袋裝住,之後侍應會將佢撈勻d汁再打開,醬汁有3款,我地揀左檸檬忌廉汁。海鮮都係自由配撘,我地揀左麵包蟹,海螺同大蜆。隻蟹好大隻!而且有好多膏,同個汁好夾。而海螺同大蜆都好大隻爽口,個籃入面仲有腸仔粟米同薯仔做配菜,另外仲有烘香草包,好飽肚下!整體呢度d海鮮夠新鮮而且食法特別,值得一試!

整體呢度d海鮮夠新鮮而且食法特別,值得一試!

2018-01-20