2016-09-26 551 瀏覽
灣仔D野好似試極都試唔完咁,今次呢間人均$120左右,灣仔銅鑼灣來講算中中地啦。除左主菜鵝肝都OK唔錯,但係沙律同薯條更得我欣賞。鵝肝勁大塊,少見配無花果,唔食無花果都可以點啲無花果汁,成塊鵝肝會清新晒。另外先講碟沙律,份量都幾大碟,好多餐廳都好鐘意整到啲沙律濕立立,一係就水一係就油,呢碟除左有油醋之外,食落都算乾爽,配豆腐感覺都新鮮,我有諗過佢係專登配返唔同質感食材,脆嘅有瓜、淋嘅有豆腐同葉、彈牙嘅有車厘茄,配得好好,good。成個menu好似都係將好多local野或者大路嘅材料煮法mix & match,但都叫做成功,價位唔平,千祈唔好當茶記食,拍拖嘅話環境可以,一大班人嘅話應該最多6個,因為冇圓枱,又好似冇特長枱,op友要留意。

除左主菜鵝肝都OK唔錯,但係沙律同薯條更得我欣賞。
2016-09-23