餐廳: 靠得住粥麵小館 (克街)
資訊:

2015-01-03 3539 瀏覽
2014年大除夕最後一日lunch就捉同事一齊出去食,當中有同事唔C服於是就去左食粥,聽講佢好好食、聽講佢係米芝蓮、聽講佢靠得住.....我地叫左......1) 手撕雞加豬潤手撕雞 : 係好有鮮雞味,佢唔會鞋豬潤 : 厚切、應該有那過,唔係點會咁滑呢? 但佢係比出面既粥舖好食既...真心講粥底 : 棉、而且見到有雞油,粥入面都有雞味,只係以成50蚊黎講真係好細碗呀 2) 拆肉泥鯭泥鯭 : 個人黎講,拆肉係好方便,但我會想成舊肉由條骨都了出黎食,感覺會大舊D嘛~粥底 : 棉、都有小小泥鯭同果皮味...3) 油炸鬼 : 佢話係即炸,所以要等,佢係好脆,但相對個粉漿好厚,同埋好油、好油同好油4) 混醬腸粉 : 佢勁多漿,係好多漿,但我怕咸所以食左好小,但佢個摺位好多,所以佢D粉皮應該係做得好薄5) 鎮店鹹肉粽 : 用料足、有個大咸蛋王,D糯米飯好有口感,用料比例係做得幾唔錯,整體佢係好味本身我係可以比『笑』,可惜食完個lunch之後我地幾個都勁口渴,飲左好多水都止唔到,都最後要飲可樂先解到毒,可想而之,佢有無加味精呢???

我地叫左......
1) 手撕雞加豬潤
手撕雞 : 係好有鮮雞味,佢唔會鞋

2) 拆肉泥鯭
粥底 : 棉、都有小小泥鯭同果皮味...

2014-12-31