2014-10-15 2742 瀏覽
今日好想食沙嗲牛肉麵,一諗就諗到黎金鳳😋朋友話:地溝油wo!so? 之前長期響大陸做野既我已經成肚係😂只要好食就算啦😅今日叫左午餐$37 (加牛油$3,凍飲$2)一般茶餐廳邊有咁大份呀?先黎大大個菠蘿油,個「菠蘿」位又香又脆,個包雖然唔係好熱,但都暖暖地加埋舊牛油岩岩好慢慢溶佢😋正到呢(半夜打呢篇野諗起好痛苦,好想食😢),之後沙嗲牛麵就到,一大堆牛肉好入味,又唔會好咸,平時果d會咸到好口渴,呢道唔會,不過個麵有d煮過龍,好冧,咁唔得,下次叫意粉😅其實食左大半菠蘿油已經飽飽地,食埋個麵都飽左7成,忽然醒起仲有2隻煎蛋(今日想食太陽蛋,但炒蛋係好食d既)真係好大堆頭既午餐,我本身係想叫奶茶,但一日冇杯凍檸茶落肚唔自在,下次再飲👍

2014-10-14
  • 菠蘿油