2015-01-14 1688 瀏覽
之前同男朋友係佐敦食過幾次火鍋, 總體黎講都印象ok,雖然無旺角嘅平,不過我地通常唔鐘意食任食放題果d.所以呢間都ok. 早排聽同事講係灣仔都開咗間新嘅飲茶唔錯,於是我地5個女人仔去咗飲茶. 呢間裝修比起佐敦靚,不過始終新開 . 一坐底叫咗推薦個燒腩仔同蜜汁叉燒. 呢兩樣都比較滿意,燒腩仔皮脆得黎一d都唔硬,因為我成日食脆嘢會整親上顎 . 叉燒都係我嘅摯愛, 不過因為另外幾個唔肯叫肥叉. 但原來佢嘅叉燒唔會好瘦好韌.蜜汁味好夠. 另外點心方面唔係叫咗好多,個個都話減肥  我地叫咗一個蘿蔔絲餅,金錢雞,鹵水切片鮑魚,同馬友. 金錢雞比較特別, 原來係五花腩同雞潤. 五花腩食起身唔會好油膩, 不過中間雞潤食完有d罪惡感, 有quota嘅朋友可以試下. 個人比較鐘意切片鮑魚. 特別嘅係好少食到有鹵水嘅鮑魚 . 原本以為會好lum,但原來切片后食都好爽,加埋鹵水入味真係唔錯.. 相比起平時食嘅d灼嘅鮑魚係兩種style,呢個無咁單調. 至於馬友都係潮州菜嘅popular喇,呢個食起身都唔會諧,平時食親都係大眼雞,有第二款凍食嘅呢d打冷嘅魚類都幾好 . 總體都唔錯,不過最尾食唔曬我地都
. 總體都唔錯,不過最尾食唔曬我地都要打包走~ 價錢有少少貴. 不過依家乜都貴,好食貴少少都接受到,好過食完唔知食咗d咩.下次有機會帶屋企人試下,希望水準可以keep住.
2014-12-23