2015-06-25 1486 瀏覽
黎得茶記、預左啲哥哥姐姐呼呼喝喝,大大聲叫,咁先有氣氛!午餐價格屬正常,但下午茶係超級平、由19蚊起跳;幾十蚊就有大大份扒据,非常抵食。午餐係好繁忙的時段,但我落完單5分鐘內葡汁焗雞皇飯都即刻送到,唔洗我等好耐。溫度適中的飯上面有一粒粒的雜豆,而且仲有好多芝士喺面,食落幾creamy但有豆類中和返味覺。一「不」落去~嘩厲利過厲利哥呀,係炒飯底黎架!其他地方啲焗飯好多時都冇炒飯底、因為製作時間會好耐同煩。就算希某怏餐店有炒飯底的焗飯都會焗得太乾。蔷紅的飯底掌握得好好,夠moist!呢個豬扒包配意粉下午茶真係好得,我周不時都會想返去食!包包外皮不硬,好脆口,入面塊扒煎得有油香,肉質亦唔錯唔會俾醬料搶曬味。By using 千島醬instead of 普通沙律醬,酸酸地仲引起人食慾。個意炒先勁,係我食過最好食的意粉。有我最like的粟米粒,個醬甜甜的,好味過死咸牛肉多多聲。可惜 ,杯紅豆冰唔係好得,太甜冇奶香。另外啲紅豆夠曬,但係好多都好硬,可能唔新鮮啦…加左兩次水落去都好甜呀。
葡汁焗雞皇飯
黎得茶記、預左啲哥哥姐姐呼呼喝喝,大大聲叫,咁先有氣氛

蔷紅的飯底掌握得好好,夠moist!
豬扒包意粉
,個醬甜甜的,好味過死咸牛肉多多聲。
紅豆冰
可惜