2016-08-08 9592 瀏覽
男友生日,到自助山慶祝,個半月前訂位,還是訂唔到窗口位,坐窗口位隔離枱,都近玻璃嘅,都望到外景。好食,景又正,開心!👯食沙律先,沙律間間咁上下,無特別。鵝肝無啦,有即食鵝肝罐頭,ok嘅。泰式甜酸汁蝦,本身蝦係白烚,爽口,點汁,一般。魚生如三文魚、生蝦都可以,新鮮,唔差。再來面包蟹,唔錯,鮮甜多肉。龍蝦,多肉有膏,唔錯,帶子一般啦,長腳蟹都ok,其他凍海鮮仲有、螺、青口,不過我無攞。冬陰公湯值得一讚!估唔到酒店出品真係唔差,可能請咗泰國人主理,因為都見到有幾個外地人喺度。羊架又係唔錯,仲有燒帶子,呢隻大帆立貝,大隻好多!海蔘冬菇鮑魚花膠-堅正啊,入味又足料,我食咗兩客,不過喺燒鵝間房,有出爐時間,要注意!再來最愛生蠔,一蠔走天涯,係New Zealand Rock,細細隻,但好鮮甜!我食咗一打,後悔無食多啲😋!牛就一般,有啲鞋,唔知係咪我攞到呢舊唔好位,肥膏多,我食咗一啖就算。黑松露炒蛋係男朋友攞,黑松露唔係太濃,雖然大片,不過唔夠香,係靚松露。Last係甜品,一個字讚!好耐無食過酒店自助餐甜品咁好味,仲勁有驚喜!✨蛋形盛器係焦糖布甸,不過係焦糖榴蓮布甸,超好味啊😋😋😋!仲有木槺布甸都好
黑松露炒蛋係男朋友攞,黑松露唔係太濃,雖然大片,不過唔夠香,係靚松露。Last係甜品,一個字讚!好耐無食過酒店自助餐甜品咁好味,仲勁有驚喜!✨蛋形盛器係焦糖布甸,不過係焦糖榴蓮布甸,超好味啊😋😋😋!仲有木槺布甸都好好食!其他ok la!
再來有炒雪糕,三隻款㨂。我就剩係食雪糕,㨂咗士多啤梨,同榴蓮,係榴蓮啊,第一次酒店自助餐食榴蓮雪糕,好新鮮👍!
再來甜品櫃嘅甜品,每層三四款,有三層,我㨂咗colorful同靚嘅4款,款款都好smooth好食,讚!記住攞玻璃櫃入面呢啲,好好食😋。仲有驚喜,兒時回憶,係捲棉花糖,有部機即用糖捲棉花糖,放支閃閃棒上,好開心☺️✨!
總括來講,自助山好值得來,一來,有蠔食buffet已經唔多;第二,甜品真係讚,又特別;第三,凍食海鮮多款;最最最正,係360度環迴景,不停轉,坐喺度就可欣賞到唔同位置景色,由日頭、黃昏到夜景,無敵啊👏!唯一係預訂生日蛋糕,3寸x3寸(今次係芝麻mousse,唔太甜,唔錯)要另外加$50,可以寫字,人頭$800,無折,比起其他自助餐有時信用卡有折,真係貴好多。平日$698加一,無時間限制;星期六、日、公眾假期前夕$668加一,但分2 round:17:45-20:00/20:30-10:00,但咁樣食真係勁趕,食得嘢來邊有時間睇景,所以suggested訂平日食1 round過俾多$30好好多。
  • 凍海鮮
  • Desserts