2015-03-17 7608 瀏覽
幾經辛苦終於比我book到自助山. 星期六11:30準時入場, 已經見到人山人海的場面.很開心被安排坐最近窗的一個位置. 馬上便開始四出覓食. 相比澳門的規模, 香港的食物選擇是靠澳門小一點點的. 不過在香港的lunch buffet 來計, 自助山的選擇應該是最多的.一開始便走了全場一圈, 不同的食物都分區分得很清楚, 所以可以讓我一區一區甘去掃- 海鮮: 有長腳蟹, 螺, 麵包蟹, 生蠔, 熟蝦- 日式:天婦羅, 壽司,魚生- bbq : 香腸, 三文魚, 牛排及蔬菜- 中式: 點心, 燒味, 湯麵- 西式:沙律, 意粉, 燒牛肉- 印度:咖哩, 薄餅- 甜品: 馬卡龍, 雪糕, cake, japanese desserts等- 熱薰食物食物質素, 每款都有不錯的水準. 最有驚喜既係印度菜及中式點心. 壽司的水準也出奇地好, 只不過sashimi既選擇就只得4款, 如果多小小就更好啦. 稍為失望的是旦糕類, 可能切得太細件及長期放置著, 所以很干失去了鬆軟香滑的感覺. 要讚的是refill很快, 所以沒有要等食物既情況.p.s. 3月份是3xx一位, 不過好似4月既價錢又唔同.
- 海鮮: 有長腳蟹, 螺, 麵包蟹, 生蠔, 熟蝦
- 日式:天婦羅, 壽司,魚生
- bbq : 香腸, 三文魚, 牛排及蔬菜
- 中式: 點心, 燒味, 湯麵
- 西式:沙律, 意粉, 燒牛肉

- 印度:咖哩, 薄餅

- 熱薰食物

p.s. 3月份是3xx一位, 不過好似4月既價錢又唔同. 所以要book位及想知價錢就要留意返佢地既網頁啦.
2015-03-07