2014-06-06 5278 瀏覽
今日原本想去樓上食Pasta,但因為佢地服務態度"好"到不得了既關係,我地嬲嬲地決定跳糟,走落黎食呢度!入到黎即刻有人黎招呼我地坐低,真係天堂與地獄既分別!好!我地今次叫左商務套餐,有2個冷盤小食加2個主菜,送湯送白飯送糖水。我地揀左鹽水鴨同蔥油海浙,主菜揀左蝦仁炒蛋同埋蔥爆牛肉。先黎2個冷盤,鹽水鴨好好味,感覺有啲似臘鴨,但佢係唔Dry既,同埋唔似臘鴨咁太咸,送埋飯一齊食啱啱好。蔥油海浙相比起上黎就冇咁濃味,海浙夠晒爽口,如果佢再凍返啲啲就更好喇。跟住黎既主菜,蔥爆牛肉,好香好惹味,味道就夠晒好,但份量真係過份的少,成碟野幾乎有9成都係蔥,牛肉10片都冇!另外既蝦仁炒蛋,味道冇咩特別出色,蛋唔係特別的滑,但講到蝦仁… 全部都碎粒,細細粒,食晒成碟都遇唔到一隻完整既蝦仁。後尾送既糖水應該係南瓜露,味道幾好,唔太甜,又唔係稀到水咁。幾好。總括黎講,呢度野食唔係差,只係用料有點節儉。