灣景廳

Harbour Restaurant
餐廳: 灣景廳
資訊:

一早約左班朋友去食自助山的, 點知有朋友食完話唔值, 就搵過第2間去試, 如果我就揀左景景廳, 之前都食過幾次, 我自己都幾鍾意, 海鮮唔吝嗇, 放晒出黎任你拎, 而且不停REFILL 我地有成10個人, 一早BOOK 枱, 不過要落訂, 餐廳好好, 我地本身係3月BOOK的, 但佢話4月有復活節既PROMOTION, 叫我地4月先訂, 會有75 折我地都突登留左張大圓枱方便傾計, 如果一家大細/ 一大班朋友真係可以預早BOOK圓枱, 食得開心D我地6:30PM就到人, 人唔算太多, 但個個都衝晒去拎海鮮, 所以我就拎左D熟食先, 樣樣都OK, 係個羊熟得濟太硬, 其他都唔錯之後我都去拎刺身, 樣樣都想食, 點膽粗粗問個司傅可唔可以要多樣, 佢竟然同我講其實我拎晒都得!! 之後見人少少就衝左去拎生蠔(無留意叫咩蠔), 今次既生蠔比較偏身, 蠔身比較窄, 但隻隻都好厚肉, 食落比較CREAMY, 海水味唔太重, 我自己就比較鍾意食瘦DD同海水味重D既生蠔, 不過呢隻都算OK, 我都食左10幾隻後黎掛住傾計都冇咩點食, 之後食左個沙律, 落左個沙律醋, 唔肯定個醋叫咩, 好似叫凱撒沙律醋超

生蠔

超級好味, 又開胃, 我足足食左3碟!!
沙律
我自己就唔食甜品既, 不過行過見到有綿花糖幾得意都拎左支試下!
綿花糖
我地張枱係一位叫CHARLES既伯伯SERVE我地的, 超級好開容, 又提我地夠鐘抽獎, 又叫我地拎野食, 好勤力, 臨走有個經理問我有冇咩意見, 我叫佢俾張意見書我, 佢即刻問我咩事係咪做得唔好, 我話唔係, 我想讚下個伯伯, 伯伯知道之後好開心, 係咁同我地枱講多謝!
如果大家去既時間都可以留意下呢位伯伯, 佢SERVE我地, 真係食得好開心
P.S. 伯伯既廣東話唔係好正的
生蠔, 帶子刺身