2014-05-23 5607 瀏覽
今日約左紛絲喺呢區搞搞野~聞說呢間舖好出名~所以計劃好要黎呢到見識下~~差唔多黎到門口~見到轉彎前係桥底辣蟹,轉彎之後又係桥底辣蟹太~原來半條街都係佢的分店~我地呢D咁浮誇的人~當然係要去佢最地宗的總店啦~!服務員哥仔指示我地上二樓,5點几冇乜人,所以好多位,我地想揀個好D位,搵到個好位就睇餐牌點菜~嗯....的確有平有貴,豐歛由人黎到呢到緊係要食佢的招牌菜~避风塘风味桥底辣蟹啦~跟手仲點几兩隻瀨尿蝦皇再點左D小菜辣酒煮花螺同手撕鷄,由於得兩個人~所以唔點太多~免得浪費避风塘风味辣蟹 (大辣) - 好大盤的炒蟹,話晒都係招牌貨,應該係貨如輪轉~出品應該好新鮮同有溫度先啱,但係上枱已經唔算好熱,心中的大辣都FEEL唔到佢辣~蟹肉本身都因經過勁炒而失去左鮮味變得有D鞋口,整體黎講有少少失望.突然記起這是''旅遊區''啊~避风塘风味瀨尿蝦皇 - 筷子咁長的瀨尿蝦,啖啖肉真係好堅~同樣的大辣都FEEL唔到佢辣,幸好瀨尿蝦本身的鮮味仍在~辣酒煮花螺 -食落冇咩辣酒味~花螺似乎細粒左少少~一D口感到冇.得個''NEW''字~.唔知點解會呈現淡紅色~會落左花紅粉嘛?! 整體感覺麻麻地芝麻手撕鷄 -
搵到個好位就睇餐牌點菜~嗯....的確有平有貴,豐歛由人
芝麻手撕鷄 - 好簡單的菜式~應該唔會有任何挑剔! 誰知就意外地唔好食~好咸!!冇鷄味而且好鞋口~喺我認知的手撕鷄麻漿冷盤,但係呢到居然會比薑蔥! 奇妙... .突然記起這是''旅遊區''啊~
總括黎講..算係見識過佢的出品~可見的未來相信唔會再見,真心希望佢地他日可以有所進步

題外話/補充資料: 作為一個''旅遊區''啊~洗手間係好重要的一環,但店舖洗手間設備居然難以令人滿意~ 又方又細又唔乾淨...所以可以的話...都係忍耐一下吧~!
2014-05-01