2013-08-09 6047 瀏覽
同男友為慶祝相識週年,特別選擇到會景食自助餐, 因為我們很多年前試過,感覺不錯,多選擇,食物質素也相當之高,所以就算價錢貴一些也是值得。我哋一早訂位,而且準時6點30到,位置改左。。。入到去,待應先安排我哋坐好,之後當然係到取食物時間。食物方便。。。。款式不多,連佢哋所謂的主題,環保海鮮自助晚餐的海鮮種類也不多,真夠環保,只得長腳蟹,凍蝦及青口,連自助餐最基本的蠔都沒有。魚生方便,三文魚,吞拿魚及八爪魚,但味道尚算新鮮甜美。其他食品:東南亞食品 - 咖喱魚,沒有試,因為吾係太喜歡食咖喱魚,香葉豬頸肉,賣相太肉酸,香草炸雞腿,尚可接,用作拌食的薄餅,味道一般,不吃也不可惜。歐美食品 - 西班牙海鮮炒飯,一啲都吾好味,感覺只係普通炒飯,蝦,青口,完全吾入味。法式意粉,不夠淋,而且凍,食一啖已放棄。西式海鮮湯,湯就如罐頭湯,海鮮一啲都吾新鮮。煎鴨肝,無錯,係鴨肝,夠大件,味道也不錯,但點解大家都話係鵝肝,到現場係鴨肝???中式食品 - 燒味,得白切雞,燒鴨,試左一件,一般,沒有特別。鮑魚冬瓜燉湯,味道吾錯,好清味,仲有細細粒鮑魚粒。羅白忟牛腩,牛腩夠淋,羅白也很入味。鐵板燒 - 只得燒大蝦一
其他食品:
鐵板燒 - 只得燒大蝦一款,味道尚可。
甜品,因為對牛奶敏感,只好揀一啲沒有牛奶的甜品,見到棒子燉蛋,以為係燉蛋。。。點知係咖啡蛋榚,另外試左一件瑪卡龍圓餅,可能放得太耐,餅身很淋,沒有入口即溶感覺。最後想試埋沙律,見到成盤好似雜草咁,已沒有胃口,放棄。整體只可以講不值去試,比三星酒店自助餐還要差。但服務就不錯,很有禮貌。

2013-08-07
紀念日